Anasayfa

 Kedilerde Pati ve Tırnak Temizliği Nasıl Yapılır?

Minik kedi dostlarımız her ne kadar kendilerine son derece iyi bakan varlıklar olarak biliniyor olsa da patilerinin bakımı söz konusu olduğu vakit pek yeterli oldukları söylenememektedir. Patilerinin temizliği, uzayan tırnak bakımları ve pati pedlerinin yumuşatılması adına kedi dostlarımızın konforlu ve sağlıklı kalmasına yardımcı olmamız gerekmektedir. Ev içerisinde yaşayan minik kedilerin en temel bakım ihtiyacı arasında gelen pati ve tırnak bakımı hakkında hazırlamış olduğumuz bu yazımızda dostlarımızın konforunu iyileştirecek önemli bilgiler bulabilirsiniz.

Kedilerde Pati Bakımı Niçin İhmal Edilmemeli?

Minik kedi dostlarımızın patilerinde bulunan yastıkçıklar vardır. Yüksekten atladığı vakit bir şok emici görevi gören bu yastıkçıklar, maruz kalınan gücü patiden emer ve bacak içerisinde yer alan bağ dokulara, tendonlara ya da kemiklere ulaşmadan işlevini yerine getirir. Bu sayede kedi dostlarımız zarar görmezler. Patilerinin bir diğer görevi ise her adım içerisinde çekiş sağlayabilmektir. Minik kedi dostlarımız hızlı koştuğunda patiler kaymayı önler ve onların çok daha rahat hareket edebilmesini sağlamaktadır. Ayrıca patilerde var olan yumuşak yastıkçıkların en önemli görevi de sıcak ya da soğuk havalarda ayakları koruyabilmektir. Yastıkçıkları ve patileri kötü durumda olan kedi dostlarımızın hayat kaliteleri de son derece düşer. Kedi dostlarımızda patilerinin bakımı, pati yastıkçıklarının iyi tutulması ile sınırlı olmamaktadır. Tırnak bakımları da bu süreç için en önemli aşama arasında yerini alır.

Kedi dostlarımızın tırnaklarının fazlaca uzaması hareket ya da yürüme esnasında ağrı yaşamasına sebep olacaktır. Üstelik içgüdüsel olarak tetiklenen tırmalama davranışı sergilemeleri tırnak kesiminin ev eşyaları üzerindeki kötü etkisini de azaltır. Ayrıca pati arasında uzayan tüyler vardır. Özellikle İran kedisi gibi uzun tüylü kedilerde çok sık bir şekilde karşılaşılan bu durum çok rahatsız edicidir. Bunun yanında pati arasındaki tüyler hijyen sorunlarını da önümüze çıkarabilir. Tüm bu hususlar göze alındığında kedi dostlarımızda tırnak ve pati bakım süreçleri hakkında duyarlılığımızın artması gerektiğinin farkında olmalıyız.

Pati Temizliği Nasıl Yapılır?

Minik kedi dostlarımızda pati bakımı pati temizliği ile başlamaktadır. Kedi dostlarımız evden dışarı çıkmıyor ise birçok kez tuvalete gider. Kum, patilerine yapışabilir. Bu sebeple kedi dostlarımızın patilerinin günlük olarak temizlemeniz ve kontrol etmeniz tavsiye edilmektedir. Bunun yanında düzenli tırnak kesimi, pati arasındaki tüyleri kesme, veteriner tavsiyesi ile nemlendirici kullanma yastık ayak kontrolü gibi durumları kesinlikle atlamamalısınız. Tüm bu bakımları veteriner hekiminizin tavsiyesi ile yapmanız çok önemlidir. Onlara asla zarar gelsin istemeyiz. Bu sebeple, minik kedi dostlarımızı işinin ehli veteriner hekimlere emanet ediniz.

Sizlere bu içeriğimizde kedilerde pati ve tırnak bakımı hakkında detaylı bilgiler vermeye çalıştık. Bizi takip etmeyi unutmayın.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X