Anasayfa

 Köpekler Neden Havlar? Köpeklerin Havlama Sebepleri

Köpeklerin havlamamasını beklemek doğru bir davranış değildir. Bir köpek dostumuzun havlamamasını beklemek bir insanın konuşmamasını beklemek kadar yanlış bir düşüncedir. Bazı durumlarda apartman gibi büyük binalarda yaşayan köpek dostlarımızın normalden fazla havlaması çevredeki insanların tepkisine sebep olabilir. Özellikle de havlama eğilimi yüksek olan köpek dostlarımızdan bahsediyorsak, köpek sahipleri havlama ile birlikte stres yaşayabilir. Peki, köpekler nasıl susturulur? sorusunun cevabı nedir? Bu sorunun cevabı köpeklerin tamamen susacağı ve havlamayacağı üzerine kurgulanmaz. Havlamamasını istememek köpek dostlarımızın doğasına tamamen aykırı olacağından dolayı uzak durulması gereken beklentilerden birisidir. Fakat, bir köpek dostumuzun kontrolsüz şekilde ses çıkarıp havlamasını engelleyebilmek mümkün. Köpeğinizi susturma yolları köpek dostunuzun havlama sebebine bağlı değişiklik gösterebilir. Bu sebeple öncelikle havlama sebebini bulabilmek çok önemlidir. Köpeğinizi anlamaya çalışın. Sonrasında ise bu havlamayı kontrol altına almaya çalışın. 

Köpekler Neden Havlar?

Bu sorunun cevabı o kadar fazladır ki öncelikle gerçek anlamda sebebini bulmak gerekir. Neden havladıklarını bulabilmek çok önemlidir. Farklı sebeplerle havlaması mümkündür. Her havlama davranışını farklı ele almak için doğru bir şekilde gözlem yapılması gerekir.

Yalnız Kaldığı İçin Havlayan Köpek

Sahibinden bir süre ayrı kalmış bir köpeğin havlaması oldukça mümkün. Yalnız kalmak istemeyen, terk edildiğini düşünen bir köpek sahibinin onu hızlı bir şekilde bulabilmesi maksadıyla havlamaya başlar.

Köpek dostlarımız doğaları gereği oldukça sosyal canlılardır. Bu sebeple, onların yalnız kalmasını beklemek yanlış olur. Bir köpeğe henüz erken dönemde yalnız kalmanın normal olduğu öğretilmezse bu onlar için korkutucu bir durum haline dönüşür. 

Kötü Olayları Engellemek Maksadıyla Havlayan Köpek

Korktuklarında ya da kendilerini fazla bir şekilde tehdit altında hissettiklerinde havlayabilirler. Köpekler, kendisini güvende hissedene dek havlayabilir. Örneğin, eve gelen bir kargo görevlisini tanımayan köpek, kişiyi tehdit olarak algılayabilir. İşte bu gibi durumlarda havlama eğilimi artar. 

İstediklerini Elde Etmek İçin Havlayan Köpek

Köpek dostlarımız havlarıklarında insanların dikkatini kolay bir şekilde çeker. Bu durumu algıladıklarında, her ilgi istediğinde havlayabilir. Yemek zamanı gelen ya da yiyecek konacağını anlayan bir köpek heyecandan havlayabilir. Mama talebinde bulunan köpeğin de havlaması muhtemeldir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X