Anasayfa

 Kedilerde Vitamin Eksikliği Belirtileri Nelerdir

Kedilerde Vitamin Eksikliği Belirtileri Nelerdir

Vitaminler tüm canlılar için gereklidir. Kedilerde vitamin eksikliği insanlarda olduğu gibi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu durumlarda kedinizin beslenmesine dikkat etmeniz gerekmektedir. Vitamin eksikliğinin iki nedeni vardır. Beslenme ve altında yatan sağlık sorunu vitamin eksikliğinin sebepleridir. Bu durumlarda kedinize verdiğiniz mamayı inceleyin ve karşılaştırın. Mamanın protein ve vitamin değerlerini inceleyin. Eğer diğer mamalara göre az vitamin oranı var ise mamanızı değiştirmenizi tavsiye ediyoruz. Kedilerin yaşadığı bazı sağlık sorunları da dışarıdan alınan vitaminlerin sentezlenmesine engel olur. Böyle bir durumda da vitamin eksikliğine neden olan sağlık sorununun tedavi edilmesi ve kediye vitamin takviyesi verilmesi gerekir.

Kedilerde Yaygın Görülen Vitamin Eksiklikleri

Kedimizde vitamin eksikliği belirtileri olması halinde takibe ve gözlemlemeye başlamamız gerekmektedir. Bu vitaminler sırası ile;

  • A Vitamini
  • B Vitamini
  • D Vitamini
  • B1 Vitamini
  • B2 Vitamini
  • B3 Vitamini
  • B6 Vitamini
  • B12 Vitamini

Vitamin Eksikliği Teşhisi

Kedilerde vitamin eksikliğinin farklı nedenleri olabilir. Bu durumda yapılması gereken belirtilerin şiddetini ve süresini kontrol etmektir. Kusma durumu nadiren olan bir şey ise endişelenmenize gerek yoktur. Ancak bir hafta içerisinde üçten fazla kusma meydana geldiyse veteriner hekiminize başvurmanız gerekmektedir. Vitamin takviyesine başlanmadan önce vitamin eksikliğinin olduğu kesinleştirilmesi gerekmektedir.

Kedilerde Vitamin Kullanımı

Kedilerde vitamin eksikliği var ise mutlaka kediler için özel üretilmiş vitaminlerin kullanılması gerekmektedir. İnsanların, kedilerin ve diğer canlıların fizyolojilerinin çok farklı olduğunu her durumda göz önünde bulundurmak gerekir. Kedilerde vitamin eksikliği belirtileri olduğu noktada kediye vitamin verilir mi? sorusunun cevabı evet olmalıdır. Belirli dönemlerde insanların vitamin takviyesine ihtiyaç duyduğu gibi kedilerde vitamin kullanımı gerekli olabilir. Kedilerde mineral eksikliği belirtileri de bazen vitamin eksikliği ile ilişkilidir. Bu nedenler kedilerde vitamin kullanımı için veteriner hekimlere danışılması her zaman en doğrusudur.

Kediye Vitamin Nasıl Verilir

Kedilerde beslenme alışkanlık durumuna bağlıdır. Her mamayı veya her ödülü yemeyebilirler. Kediler için özel olan bu vitaminler onların damak zevkine göre yapılmaya çalışılsa da kimi zaman kediler bu vitaminleri reddedebiliyor. Kediye vitamin veya takviye vermeden önce ambalajı ile tanışmasına izin verin. Bu sayede kedilerin kendilerine özgü merak duygularını tatmin etmiş olur ve yeni tanıştıkları bir ürüne karşı ön yargı geliştirmeleri önlenmiş olur. Eğer kediniz vitamin veya takviyeyi doğrudan tüketmeyi reddediyorsa içeriğin formülüne göre alternatif tüketim yöntemleri geliştirebilirsiniz. Tablet formundaki vitaminleri ezip kuru, yaş ya da ödül maması ile karıştırabilirsiniz. Macun formundaki takviyeleri kedinizin patisine sürerek kendini temizlemeye mecbur bırakarak tüketmesini sağlayabilirsiniz.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X