Anasayfa

 Kedilere Neler Öğretebiliriz? Kedilerin Öğrenebileceği Şeyler

Sevimli dostlarımız, karakter yapıları ve doğaları gereği köpeklerde ki gibi eğitilmeye pek yatkın canlılar değillerdir. Fakat kendilerine ve sahipleri olarak bizlere faydası dokunabilecek belli başlı şeyleri öğretebiliriz. Kedilerin özgürlüklerine düşkün ve dik kafalı olmalarından dolayı eğitilmeye yatkın olmadıkları anlamına gelmemelidir. Kediler, köpekler gibi sahiplerinin komutlarını her zaman yerine getirmezler fakat köpeklerden çok daha güçlü hafızaya sahiptirler. Ancak işlerine gelen bilgileri akıllarında tutmaktadırlar. Patili dostlarımıza öğretebileceğimiz bilgi, komut ve durumlar hakkında bilgi sahibi olmak uygulamaya geçildiğinde sevimli dostlarımın öğrenme hızı sahiplerini şaşırtmış olacaktır. Kedilere Neler Öğretebiliriz? hakkında bilgi sağlayacağız. Kedi dostlarımıza birçok şey öğretebileceğimizin en büyük kanıtı hayvanseverlerin söylemleridir. Birçok kediye harika şeyler öğretmişlerdir.

Tuvalet İhtiyacı Doğru Yerde ve Doğru Bir Şekilde Giderme

Köpeklerde tuvalet eğitimi yavruluk dönemlerinde başlamaktadır. Oldukça uzun bir süreçtir. Tuvalet eğitimi vermek ise oldukça zordur. Ancak kedilerde her yaş aralığında ne olursa olsun tek seferde tuvaletlerini nereye yapmaları konusunda çok çabuk öğrenirler. Kediler eve geldikleri andan itibaren ilk olarak eşeleme hareketinde götürüp kuma bırakmamız yeterli olacaktır. Sevimli dostlarımız ikinci defa tuvalet ihtiyacında hemen kumuna gidip doğru bir şekilde, doğru yerde tuvaletini yapmayı öğrenmiş olacaktır.

İnsanlarla Sosyalleşme (İletişime Geçme)

Kediler çok keyifçi canlılardır. Yeme, içme ve uyuma gibi birincil ihtiyaçları konusunda hiç taviz vermezler. Bunun dışında oyun ve sevgi gereksinimleri de kedilerde çok önemli ve öncelikli bir uygulamadır.  Kedi insanlarla birlikte yaşadıkça onlarla iletişime geçme konusunda becerilerini geliştirirler. Bu becerilerini sahiplerine ihtiyaçlarını anlatmak için harikulade bir şekilde kullanmaktadırlar. Sevimli dostumuz bu yetisinden faydalanarak kısa süre içerisinde onu gereksinimlerini sahibine aktarma konusunda eğitme olanaklıdır. Bunun sebebi içgüdüsel olarak evcil kediler insanlarla iletişim kurma eğilim taşımalarındandır. Bu noktada sahipleri olarak yapacağınız en basit yol ise kedinin istekte bulunmadan onun gereksinimini gidermemek olacaktır. Örnek olarak birkaç sabah aynı saatte yaş mama vermek. Sevimli canlılar bunu alışkanlık haline getirecek ve belli süre sonra sahipleri harekete geçmeden sahiplerinden mama istemenin yollarını bulacaklardır. Bu da sevimli dostlarımızın sahiplerinin düzenli olarak yaptığı şeylere adapte olup öğrenmelerini ve ona göre iletişime geçme çabasında olacaklar demektir.

Sizlere bu içeriğimizde kedilere neler öğretebiliriz hakkında detaylı bilgiler sunmaya çalıştık. Bizi takip etmeyi unutmayın...

 


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X