Anasayfa

 Köpeklerle Yapabileceğimiz Eğlenceli ve Yararlı Etkinlikler Nelerdir?

Sevimli dostlarımız çok sadık olduklarından dolayı sahiplerinden oldukça ilgi ve sevgi isteyen canlılardır. Köpeklerin bu ilgi ihtiyaçlarına cevap vermek, bizlerle aralarında ki bağı kuvvetlendirmek ve daha sağlıklı bir psikolojiye kavuşmalarını sağlamamız için onlarla çok daha fazla vakit geçirmemiz gerekmektedir. Ancak can dostlarımıza ayırdığımız zamanı yürüyüş yaparak ve oyun oynayarak doldurmamamız gerekmektedir. Eğlenmelerine ve yeni yeni bilgiler öğrenmelerine katkıda bulunabileceğimiz etkinlikler de bu süre zarfında yapılmasına çok önem vermemiz gerekmektedir. Bundan dolayı da köpeklerimizle yapabileceğimiz pek çok faaliyetler bulunmaktadır. "Köpeklerle Yapabileceğimiz Eğlenceli ve Yararlı Etkinlikler Nelerdir?" sorusunun cevabı bu içerikte...

Köpeklerle Tatile Gitmek

Can dostlarımız, yavruluk dönemlerinde alıştırılması durumunda seyahat etme durumlarımızda biz sahiplerine uyum sağlayabilecek canlılardır. Seyahate çıkıldığında sevimli dostlarımızı evde bırakmak yerine onu da bu geziye katmak biz sahipleriyle bağlarını kuvvetlendirmekle birlikte evde olmadığımız süre zarfında terkedilme korkusu yaşamasının da önüne geçilmiş olmaktadır. Yeni yerler ve yeni canlılar keşfetmek can dostlarımız için sanıldığı kadar korkutucu değildir. Tatilde yanlarında sahipleri olduğu süre boyunca kendilerini güvende hissederler. Sahipleri ne kadar eğlenirse can dostlarımız da o kadar eğlenmiş olurlar. Ancak önemli bir nokta ise can dostlarımızla edeceğimiz seyahatler doğa ile iç içe ve tam bir kamp tarzında konaklama yapabileceğimiz alanlar olması gerekmektedir.

Köpeklerle Birlikte Piknik Yapmak

Büyük tatil planları bazen bizleri zorlamaktadır. Bu durumda sevimli dostlarımızı piknik alanlarına götürebiliriz. Ev dışında süre kısıtlaması olmuş olsa da sevimli arkadaşlarımızla birlikte yapacağımız en iyi aktivitelerden birisi piknik ve doğa gezileri olacaktır. Bu alanlarda patili dostumuzu özgürce koşup doğanın tadını doya doya çıkarabilirler.

Köpeklerle Birlikte Yüzme Deneyimi

Sevimli dostlarımızla birlikte yapacağımız bir diğer aktivite ise yüzme olacaktır. Bu etkinlik köpekler için en çok keyif aldıkları etkinliklerin başında gelir. Sevimli dostlarımız suya ilk girdiklerinde bu durumu biraz garipsemiş olsalar da daha sonrasında hemen alışıp yüzmeye başlayacaklardır. Bu yetenekleri ise onların iyi bir yüzücü olmalarındandır. Fakat bizler yine de can dostlarımız yüzerken mutlaka önlem almalı ve güvenliklerine çok daha dikkat etmeliyiz.

Rutin Etkinleri Aksatmamak

Yürüyüş yapmak ve oyun oynamak sevimli dostlarımız ile yaptığımız rutin etkinliklerdir. Yürüyüş ve koşular mental ve fiziksel ihtiyaçlarıdır. Oyun ise yine onlar için fiziksel bir antrenman ve keyifli vakit geçirmelerini sağlamış olan etkinliklerdir. Bu etkinlikler sürekli olarak tekrar edilmelidir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X