Anasayfa

 Kedilerin Bıyıklarının Özellikleri Nelerdir?

Kedi dostlarımızın bıyıkları hakkında bilgiler vermeye çalışacağız. Bıyıklar kedi dostlarımız için son derece önemlidir. Minik patili dostlarımız bıyıkları sayesinde içgüdü olarak yapmış oldukları birçok durumu daha kolay hale getirmektedir. Kedi dostalrımızda bıyık, insanoğlunun navigasyonu gibidir. Navigasyon görevi gören bıyıklar, kedi dostlarımızın simgesi haline gelen en net parçalardan birisidir. Kedi dostlarımızın bıyıklarının görevleri saymakla bitmez ama ana başlıkları listeleyelim istedik. Kedi dostlarımız, bıyıklarını avlanmak maksadı ile kullanabilirler. Av sırasında kedi dostalrımız bıyıkları sayesinde tam karşıdaki alana çok daha iyi odaklanmaktadır ve saldırması gereken doğru tarafı bulmaktadır. Ayrıca kedi dostlarımız bıyıkları sayesinde herhangi bir cisime olan uzaklık ve yakınlık duyusunu geliştirir ve anlayabilir. Kedi dostlarımızın bıyıklarındaki titreşim aracılığı ile dar bölgelerden geçerken davrın birbirine olan mesafesini net bir şekilde anlayabilirler. Bunun yanında kedi dostlarımız bıyıkları sayesinde kendilerini koruyabilmektedirler. Sanılanın aksine kedi dostlarımızın bıyıkları yalnızca yüzlerinde bulunmamaktadır. Gözlerinin üzerinde, ayağında, kulağında ve çenesinde bulunan bıyıklar onlar için çok büyük bir görev üstlenir.

Kedimin Bıyığını Kesebilir miyim?

Asla! Bunun net cevabını direkt olarak verelim. Direkt olarak bu durum yanlış ve sağlıksızdır. Toplumdaki bir inanışa göre kedi dostlarımız bıyıkları olmadan zor yürümektedir. Ancak bu inanış doğru değildir. Kedi dostlarımız bıyıkları olmadan da yüreyebilir ancak bıyıklarının olmaması bambaşka sorunları ortaya çıkaracaktır. Kedi dostlarımız bıyıkları kesilince yönlerini bulmakta çok zorluk çekebilirler. Bunun yanında kendisini çok daha fazla savunmasız hissedecek ve depresyona girecektir.

Bıyıklar kedi dostlarımız için avlanma konusunda da çok önemli olduğundan dolayı kendilerini zayıf hissedecektir. Ayrıca sinir hücrelerinden oluşan bıyıklar, sanıldığından çok daha fazla işleve sahiptir. Bu sebeple kedi dostlarımızın bıyıklarının kesilmesi direkt olarak çok yanlış bir davranıştır. Kedi dostlarımızın bıyıkları kesildiğinde yön bulma güdüleri azalacaktır. Ayrıca yön bulmakta zorlanacak gergin ve huzursuz hissedeceklerdir. Bununla birlikte bıyıkları hem yavru hem de yetişkin kediler için vücutlarında bulunan bir parça olduğundan dolayı kediler anormal davranışlar sergileyerek bu davranışa karşı gelecektir. Savunmasız ve kötü hisseden kediler, depresyona girecek ve ölümcül sonuçlara yol açacaktır. Lütfen kedilerinin bıyıklarını kesmek isteyenleri uyaralım ve asla kedimizin bıyıklarını kesmeyelim.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X