Anasayfa

 Onları Anlamalıyız: Kedilerin Çıkardığı Sesler ve Anlamları

Kedi dostlarımızın birden fazla çıkardığı ses vardır. Can dostlarımızın seslerinin nasıl çıktığı ile alakalı birçok fikir edinmek mümkündür. Kedi dostlarımızın ses ve anlamları biz insanoğluna ya da diğer canlılara birçok şey anlatabilir. Eğer sizin de bir kedi dostunuz var ise minik patili dostlarımızın farklı sesler çıkardığını düşünüyorsunuzdur. Bu çıkan kedi seslerine "miyav" kelimesine benzer şekilde söylemek mümkün olabilir. Her bir miyavlamanın, mırıldanmanın ya da tıslamanın birden çok anlamı vardır. Kedi dostlarımızın mükemmel bir dil yapısı vardır. Çıkarmış oldukları sesler doğrultusunda ruh halleri, ihtiyaçları ile ilgili birçok şey söylemek mümkün olabilmektedir. Kedi dostlarımızı daha iyi anlayabilmek adına can dostlarımızın çıkarmış olduğu sesleri yorumlayabilmek adına içerik hazırlamak istedik.

Hep Duyduğumuz Ses: Miyavlama

Kedi dostlarımızın direkt olarak çıkarmış olduğu üç tür miyav sesi bulunmaktadır. Düşük tonlu, yüksek tonlu ve tiz miyavlama sesleri doğrultusunda birkaç bilgi verebiliriz. Düşük tonlu bir miyav sesi evcil dostumuzun mutsuz olduğu anlamına gelmektedir. Yüksek tonlu bir miyav sesi evcil dostumuzun direkt olarak ilgiye ihtiyacı olduğu anlamına gelebilir. Bununla birlikte tiz miyavlama sesi kedi dostlarımızın aç olduğunu da göstermektedir. Yemek kaplarının yanında miyavlayan ked idostlarımız genel olarak sahiplerini aramakla bilinirler. Kedi dostlarımızın miyavlama durumu bizlere birden fazla şey iletmektedir. Bu ses durumu genel olarak avcılardan uzak durabilmek için uyarı şeklidir. Bununla birlikte sizinle iletişim kurmak adına da söylemesi bilinir. Miyav bununla birlikte can dostlarımızın yalnız hissetmesinin ya da yönünün şaşırdığının bir işareti de olabilmektedir. Kedi dostlarımızın ses tonu yanında süreklilik çok önemlidir.

İçten Bir Ses: Mırıldanma

Kedi dostlarımız, birçok sesinden birisi olan mırıldanma durumu genel olarak mutlu olduğuna işaret gösterilir. KEdi dostlarımızın rahatlık durumu, memnuniyet durumu ya da ifade etmesindeki hatta sahiplerine sevgi göstermesinin en güzel yollarından bir tanesidir. Bir kedi dostumuzun mırlama durumu 20 ile 150 Hz arasında değişen frekansa sahip olduğu bilinmektedir. Bu özel frekans birçok şeye güzel gelecek bir frekanstır. Can dostlarımızın nefes alıp verdiğinde mırıldama meydana gelebilir.

Korkmalı mıyız? Tıslama Durumu

Kedi dostlarımız birden fazla ses çıkarmakla birlikte bunların her birinin birden fazla anlamı olabilir. Çoğu korku ya da saldırgan temelli olabilir. Tıslama durumu kedi dostlarımızın sinirli olduğunu belirten bir ses türüdür. Can dostlarımız yılan gibi tıslayan bir durumda kedinin size saldırma olasılığının az kaldığına işaret gösterebilir. Kdi dostlarımız biz insanoğlu gibi sinirlilik katmanlarına sahip olması ile bilinir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X