Anasayfa

 Kedilerin Boyu Ne Zamana Kadar Uzar?

Kedi dostlarımız insanlar tarafından en çok sevilen ve biz insanlar ile en fazla iç içe yaşayan canlılardan bir tanesidir. Kedi dostlarımızın gelişim süreçleri ve yaşam tarzları hem onlar için hem de kedi dostlarımızı besleyenler için çok fazla önemlidir. Elbette ki sokak kedileri ile evcil bir kedinin yaşam tarzı aynı olmayacaktır. Gelişim süreçleri bu noktada aynıdır. Kedi dostlarımız hızlıca büyür ve hızlıca gelişirler. KEdi dostlarımızın boyları tıpkı biz insanlarda olduğu gibi gelişim sürecinde uzamaktadır. Yavru kedi dostlarımız için ilk birkaç ay çok fazla önem arz eder. Kedi dostlarımızda da 3 ile 6 ay aralığı boy uzamasının en fazla artış gösterdiği zamanlar olarak bilinir. Kedi dostlarımız henüz 1 yaşına girmeden yetişkin bir kedi kadar boyunun uzadığı bilinir.

Kedilerin Gelişim Evreleri Nelerdir?

Kedi dostlarımızın gelişim evrelerini bu alanda size madde madde anlatmak istiyoruz. Aşağıdaki sıralama ile kedi dostlarımızın gelişim evrelerini rahatça öğrenebilirsiniz.

  • İlk evre ilk altı aylık olan yavruluk evresidir.
  • İkinci evre ise 6. ay ile 2. yaşı kapsayan ergenlik olarak bilinen evredir. Bu evre içerisinde gelişim süreçleri sürekli olarak devam etmektedir.
  • Üçüncü evre ise 2. ve 3. yaşı kapsayacak olan yetişkinlik dönemi olarak biliniyor. Bu evrede gelişim tamamen tamamlanmış olacaktır.
  • Dördüncü evre ise yaşlılık evresidir.

Kediler Kaç Yıl Yaşar?

Kedi dostlarımızın ortalama yaşam süreleri 15 yıl olsa da 15 yılın çok daha fazla üstünde yaşayan kedi dostlarımız bulunur. Dünya genelinde ise bazı kediler çok daha fazla yaşamıştır.

  • 1986 yılında doğan Scooter isimli kedi dostumuz, 2016 yılında 30 yaşındayken vefat etmiştir.
  • 1985 yılında doğan Missan isimli patili dostumuz, 2015 yılında 30 yaşındayken vefat etti.
  • 1979 yılında doğan Miez Maz isimli kedi, 33 yaşındayken vefat etti.
  • 1964 yılında doğan Grandpa Rexs Allen adlı kedi dostumuz 34 yaşındayken vefat etti.
  • 1972 yılında doğan Lucy adlı kedi, 39 yaşındayken vefat etti.

Kedilerin Boyu Kaç cm Olur?

Yetişkin olan bir kedi dostumuzun boyu yaklaşık olarak ayağa kalması ile birlikte 1 metredir. Kedi dostlarımızda vücut ve baş uzunlukları ise yaklaşık olarak 46 santimetredir. Yetişkin bir kedinin kuyruk uzunluğu ise 30 santimetreyi bulabilir.Erkek kedilerin boyu, dişi kedi dostlarımıza kıyasla çok daha uzun olabilir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X