Anasayfa

 Kedilerle Araba Yolculuğu Yapmak İçin Öneriler

Kediyi, kendisini veya yolcuları tehlikeye atmayacak şekilde arabaya yerleştirin. En iyi yer, evde inceleyebileceği ve sadece veterinere götürülmediği, aynı zamanda hoş deneyimler ilişkilendirdiği taşıma kutusudur. Kutuyu evde (sepet yerine) normal bir yer olarak da sunabilir ve ardından kediye, ev güvenliğini yolculukta yanında götürdüğü hissini verebilirsiniz. Her zamanki sepetinizi arabaya koyduğunuzda aynı güzel duyguyu yaşarsınız. Sıcak battaniye, daha soğuk bir havluyla değiştirilebilir. Bu arada, tüm ülkelerde, sizinle birlikte seyahat eden hayvanlar da dâhil olmak üzere "eşyaları" ve "bagajı" güvenli bir şekilde saklamak zorunludur. Kediyi emniyet kemerine bir kablo demeti ile sabitlemeniz yeterlidir. Bu, bir kaza durumunda panik içinde kaçmaması için de önemlidir. Bu nedenle taşıma sepetine ayrıca ek bir koruma sağlanmalıdır.

Yolculuk Sırasında Mola Vermek

Birinci kural: Kedinizi asla arabada gözetimsiz bırakmayın. Kediniz çalınabilir veya arabanın içi, kedinin artık dayanamayacağı bir sıcaklığa ulaşabilir. Küçük açık pencere yarıkları yeterli hava sirkülasyonu sağlamaz. Taşıma sepetini her zaman yanınıza alın veya kediye tasma takın. 

Yolculuk Sırasında Beslemek

Yolculuk sırasında ve kalkıştan dört saat önce de yemek vermemeniz önemlidir. Her servis alanında kâseyi ve içme suyuyla doldurabileceğiniz bir şişeyi yanınıza alın.
Ayrıca yanınıza bunları da almayı unutmayın;

  • İsim etiketli bir tasma (sürüş sırasında takılır)
  • Sepetler, kutular ve olağan mutfak eşyaları
  • İlk yardım çantası

İpucu: Kedinizi evde tasmalı olmaya alıştırın, çünkü tüm tatil dönemi boyunca asla özgürce dolaşmasına izin verilmez. Kaçabilme riski olabilir. Önlem olarak yanınıza bir arama fişi alın.

Can dostlarımızın kesinlikle gözetimsiz bırakmayın. Onların sağlıkları her şeyden çok daha önemlidir.  Geçmiş zamanlarda patili dostlarımızla birlikte dışarı bile çıkmak çok zordur. Evcil hayvan dostu bir mekan bulabilmek çok çok azdı. Şimdilerde bu biraz daha kolay. Güzel dostlarımızla tatile çıkmadan önce mutlaka gideceğiniz yerin evcil hayvan politikasına dikkat edin.  Kedi dostlarımız ile tatile çıkmak birçok kedi sahibi için bir ayrıcalık değil zorunluluk haline gelmiştir. Kedi dostlarımızın sahipleri ile kurduğu güçlü bağlar onların sevdiklerinden uzun süre ayrı kaldıklarında depresyona girebilmelerine neden oluyor.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X