Anasayfa

 Kedim Çok Hırçın. Sebebi Ne Olabilir?

Özellikle saldırgan vahşi kedi dostlarımıza yaklaşma konusunda tereddüt yaşayan evcil hayvanların sahipleri uzmanların da tavsiye etmiş olduğu bazı yöntemler sayesinde bu sorunu hızlı bir şekilde aşabilmeleri mümkündür. Her canlı gibi strese girebilen bazı kedi dostlarımız davranış bozukluğu göstermesi çok normal bir durumdur. İnsanlarda da olduğu üzere kedi dostlarımızın vahşi ya da hırçın bir davranış sergilemesi halinde belirli sakinleştirme teknikleri hızlı bir şekilde uygulanabilmektedir. Kedi dostlarımızın uysal ve sakin olması adına öncelikle sabırlı olmanız çok çok önemlidir. Çünkü bu süreç içerisinde kedi dostlarımız daha fazla agresif olmalarına sürükleme riskine karşı dikkat etmeniz gerekiyor. "Kedim çok vahşi" diyen bir evcil hayvan sahibi eğitim konusunda yapılması gereken detaylı bu içerikte bulabilir.

Kedim Neden Hırçınlaşıyor?

Kedi dostlarımızın hırçınlaşma sebeplerinden birisi de karakter özellikleri olarak görülebilir. Bunun yanında çevresel koşullar da kedi dostlarımızın hırçın yapabilir. Oldukça karmaşık olan kedi dostlarımızın bazı davranışları arkasında oluşan sebepleri hızlı bir şekilde anlayabilmek çok zordur. Bu durumda farklı davranış kalıpları benimseme huyu olan kedi dostlarımızın vahşi hale gelmesinde bazı faktörler etki gösterecektir. Kedi dostlarımız yalnızca agresif davranmak ve kötü niyetle bu tür saldırgan tutum içerisine girmemektedirler. Her vahşi kedi dostumuzun hırçın davranmasının arkasında karakter ve çevresel faktörler görülebilir. Bu sebeple kedi dostlarımızın daha dost canlısı haline gelebilmesi adına çevresel faktörler değiştirilebilir.

Hırçın Kediler ile Başa Çıkma Yöntemleri Nelerdir?

Az önce de söylediğimiz üzere çevresel koşullar çok önemlidir. Vahşi kedi dostlarımız ile başa çıkabilmek adına çevresel koşul faktörünü değiştirmelisiniz. Ataları vahşi doğa üzerindeki büyük kediler olan evcil dostlarımızda zaman zaman vahşi davranışlar görülebilmektedir. Kedi dostlarımızın agresif olmasındaki en önemli unsur kendilerini güvende hissetmiyor oluşlarıdır. Yeni sahiplenmiş olduğunu bir kedi ev ortamında yaşamaya alışkın değilse bu konuda çok zorlanacaktır ve ev içerisine güvenmesi zaman alabilir. Yabani kedi dostlarımız ev ortamına alışana kadar kendi halinde bırakılmalıdır. Onlara sizi tırmaladığı ya da ısırdığı için kesinlikle ceza vermemelisiniz. Bu tür davranışlar onları daha da soğutacak ve canlarını acıtacaktır.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X