Anasayfa

 Kedim Korkuyor. Kedilerde Korku Sebepleri

Kedi dostlarımızın korktuğu bazı durumlar vardır. Can dostlarımız, evcil dostlarımız arasında özgürlüğüne en düşkün varlık olarak tanımlanmaktadır. Kendisine has tavırları ile dikkat çeken güzel dostlarımız ürkek olabilir. Aklımıza gelmeyen birçok durumun neticesi onlar için korkunç olabilir. Kedi dostlarımızın bu tarz bir kokru yaşaması elbette tüy dökme gibi sorunlara da sebep olabilir. Can dostlarımız korktuğunda göstermiş olduğu bazı davranışlar komik görünse de dışardan göründüğü gibi olmayan endişeye sahip olacaklardır. Onların çok daha rahat ve konforlu bir yaşam sürmeis adına evcil hayvan sahiplerinin onların korktuğu şeyler hakkında ciddi bir şekilde bilgilenmesi önemlidir. İşte bahsettiğimiz korktuğu şeyler hakkında bilginiz olursa onların mental ve fiziki sağlığını da koruyabilirsiniz.

Kedilerin Korku Sebepleri Nelerdir?

Bir anda tedirgenleşen, gözlerini dik bir şekilde bakma, birden bire savunma hareketleri sergileme, agresif hareketler ve buna benzer durumlarda onların korktuğunu anlayabilirsiniz. Genelde karakter olarak sakin, rahatlarına düşkün ve ortamda herhangi bir korku istemeyen kediler, alışkanlıkları konusunda çok düşkün canlılar olarak tanınır. Bazı zamanlarda ürkek şekilde davranan kedi dostlarımız, genel olarak geçmişlerinde travma yaratan bir olay yaşamış olduğundan korku durumu görülebilir. İnsanların normal bir hareketinden dahi korkması olasıdır. Kedi dostlarımızın gözlerinin içine sürekli olarak bakmanız onlar için genel olarak rahatsız edici bir durum olarak görülmektedir.

Özellikle birçok kişinin de bildiği sudan korkma durumu vardır. Kedi dostlarımızı yıkamak (gerek olmasa da) bu hali ile çok zor bir durum yaratmaktadır. Bazı suyu seven evcil dostlarımız da vardır.

Yine de bu durum çok sık şekilde görülmektedir. Ayrıca yoğun koku ve yoğun sesler karşısında da korkan canlılardır. Aniden gerçekleşen ve değişen herhangi bir şey kedi dostlarımızı korkutmaktadır.

Yoldan geçen motor, araba ya da yüksek seste patlayan havai fişekler konusunda hassasiyet gösterebilirler. Bazı kedi dostlarımız elektrik süpürgesi veya fön makinesinden de rahatsızlık duyabilir.

Can dostlarımız ev aletlerinden çıkacak olan bu seslere karşı aşırı hassasiyet göstermektedir. Evinize gelen herhangi bir kişi onlar için yüksek korku yaratabilmektedir. Kedi dostlarımız alışmış olduğu insanlara karşı rahat davransa da herhangi bir misafir geldiğinde durum aynı olmayacaktır.

Kedi dostlarımız tanımlayamadığı ya da daha önce görmediği herhangi bir nesneye karşı hassas yaklaşabilir. Balon gibi maddeler onların korkmasına sebebiyet verebilir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X