Anasayfa

 Kedim Kumuna Tuvaletini Yapmıyor. Sebebi Ne Olabilir?

Minik patili dostlarımız olan kedilerin her yere işeme durumunu belirten birçok kedi sahibi bu gibi durumlardan direkt olarak şikayetçidir. Kedi dostlarımız doğaları gereğince kuma dışkılarını yapar ve dışkısını gömerler. Evcil kedi dostlarımız için hazırlanan özel kumlar ise ev içerisinde bakılan kedi dostlarımızın ihtiyaçlarını giderme konusunda son derece başarılıdır. Zaman zaman kedi dostlarımızın sevmediği bir kum olduğu zaman ya da özellikle alışık olmadığı zamanlarda veya tamamen farklı bir sebebe bağlı olarak da kedi kumunun dışında farklı alanlara tuvaletini yapıyor olabilmektedir. Kedi dostlarımız için bu sebeplerden dolayı en iyi kumu seçmeniz çok önemlidir. Kedi dostlarımız diğer birçok hayvan cinsine göre çok daha fazla hijyene önem verirler. Bu sebeple alışık olmadığı ortamlarda tuvaletlerini yapmaları konusunda oldukça zorluk çekeceklerdir. Aynı zamanda çeşitli sağlık sorunları ile ilgili olarak da kedi kumundan çok daha farklı bir alana tuvaletlerini yapmaları da mümkün olabilir. Kedim kendi kumuna işemiyor diyen kedi sahipleri bu konuyu çok iyi bir şekilde gözlemlemesi gerekiyor. Bu sebeple ortaya çıkacak tüm sorunları ele almalı ve uzman bir veteriner hekime danışmalısınız.

Kedilerin Kumuna Yapmamasının Sebepleri Nelerdir?

Kedi dostlarımızın kumuna tuvaletini yapmıyor oluşları birçok sebebe bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Bunlardan ana sebep elbette kedi dostumuzun bir sağlık sorunu olup olmadığına bakmanız olacaktır. Çoğu vakit çeşitli sağlık sorunlarından dolayı kedi dostlarımız kumundan çok daha farklı bir alana dışkısını ya da idrarını yapabilir. Çeşitli sağlık sorunlarının yanında kedi dostlarımızda bazı davranış bozukluğuna bağlı olarak da farklı türde alışkanlıklar ortaya çıkabilmektedir.

Genel hatları ile kedi dostlarımızın kumundan farklı bir alana yapamasını sebeplerine gelecek olursak; parazit, idrar yolu rahatsızlıkları, kumunun temiz olmaması, stres ya da işaret bırakmaya dayalı davranışlar, kum kabının yanlış yere konumlandırılması gibi sorunlar görülebilir. Çoğu vakit kedi dostlarımızın kendi kumu dışına yapmasının ana sebebi olarak kum tercihi görülebiliyor. Kedi dostlarımızın hoşuna gitmeyen kedi kum kokuları onların tuvaletlerini başka yere yapmasını sağlıyor olabilir. Bunun yanında kedi kumunun temiz olmaması da çok önemli bir sorundur. Bu konuya da kesinlikle dikkat etmeniz gerekir. Kedi dostlarımız oldukça hijyenik hayvanlardır bu sebeple kedi kumlarının her zaman tertemiz olmasını isterler. Sizlere bu içerğimizde kedim kumuna tuvaletini yapmıyor ne yapmalıyım? sorununu inceledik. Bizi takip etmeyi unutmayın...


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X