Anasayfa

 Kedim Neden Oyun Oynamak İstemiyordur?

Kedi dostlarımıza yün yumağı ya da top verdiğiniz zaman en sevdiği oyuncakları çıkardığınızda bile tepkisiz kalıyor ise bunun çeşitli sebepleri olabilir. Bu durumlarda ise hayvanseverler "kedim neden oyun oynamıyor?" şeklinde arama motorlarına sorgu yaptırabilir. Kedi dostlarımız daha önceden oyun oynamayı çok seviyor ve son zamanlarda oyun ile ilgilenmek yerine başka şeyler ile ilgileniyor ise ve oyun oynamayı tamamen bırakmış ise ters giden bir şeyler olabilir.

Kedi dostlarımız aktivite ve kişilik seviyeleri sayesinde birbirlerinden çok farklı karaktere sahip olan canlılardır. Bazı kedi dostlarımız çok fazla oyuncuyken diğerleri aşırı hareketli bazıları ise tek başına takılmaktan büyük mutluluk duyar. Bazı kedi dostlarımız ise oyun oynamakla pek ilgilenmez. Tüm yavru kediler özellikle de 4 ile 6 aylık olduklarında son derece enerjiktir. Ayrıca oyun oynamayı çok severler. Fakat bu durum gün geçtikçe azalmaktadır. Kedi dostlarımız yetişkinliğe geldiğinde bu oyun oynama isteği gittikçe azalabilir. Kedi dostlarımız tam olarak yetişkinliğe ayak bastığında ya oyun oynamayı hiç bırakmaz ya da oturdukları koltuktan pek de kalkmazlar.

Hareketlilik durumu kedi dostlarımızın hem vücut hem de beyin sağlığı açısından çok önemlidir. Bu sebeple hareketsiz kalmayı seven bir kedi dostunuz var ise onu hareketlendirmeniz onun sağlığı açısından da çok gereklidir. Bu sebeple deneme yanılma yöntemleri ile onun ilgisini çekebilecek oyuncak ya da oyunları bulmanız gerekebilir. Kedi dostlarımız oyun oynamıyor ise ilk öğrenmeniz gereken şey "kedim nasıl oyun oynar?" sorusunun cevabı olmalıdır.

Kedilerde Oyun Oynamama Sebepleri Nelerdir?

Kedi dostlarımız yalnızca canı istemediği için oyun oynamıyor gibi bir durum söz konusu olamaz. Bazı rahatsızlıklar kedi dostlarımızın davranışları üzerinde değişikliklere sebep olabilir. Önceden çok fazla oyun oynamayı seven bir kedi dostunuz var ise hareketli olan bu kediler rahatsızlık sonrası huylarını değiştirebilir.

Sağlık Durumu

Kedi dostlarımızda sağlık ile aktivite seviyesi direkt olarak ilişki göstermektedir. Sağlıklı kedi dostlarımız etrafı keşfetmeyi, gezmeyi, koşmayı ya da oyun oynamaya bayılır. Sağlıksız kedi dostlarımız ise hareket etmemeyi ve sürekli olarak yatmayı tercih edebilir. Ayrıca kedi dostlarımızın kötü hissetmesine sebep olabilecek bağırsak parazitleri gibi durumlardan şüpheleniyorsanız veteriner hekime başvurmalısınız.

İç Güdü Tetiklenmesi

Kedi dostlarımız avcıdır. Bu sebeple kedi dostlarımızın oyunları da avlanmayı taklit etmektedir. Minik patili dostlarımız oynamayı sevdiği oyunlar iz sürme, pençeleme, gizlenme ya da kovalamadır. Yavru kedi dostlarımız patileri ile oyuncakları sağa ve sola atmayı çok sever. Bu sebeple yalnızca onların önüne oyuncak koymak yetmeyebilir. Ayrıca onlara zaman ayırmalısınız.

Sizlere bu içeriğimizde kedi dostlarımızın neden oyun oynamayacağı ile ilgili bilgiler vermeye çalıştık. Bizi takip etmeyi unutmayın.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X