Anasayfa

 Köpekler Çikolata Yiyebilir mi? İşte Cevabı...

Birçok sahip, köpeklerin çikolata yememesi gerektiğini biliyor, ancak nedenini bilmiyorlar. Yanlışlıkla yere düşen bir parça çikolatayı anında alınabilir, bu nedenle köpeğiniz çikolata yerse ne yapmanız gerektiğini bilmelisiniz.

Yavru köpeği memnun etmek için genellikle evcil hayvana zarar verebilecek yiyecekler sunuyoruz. Bazı yiyecekler evcil hayvana zarar verebilir ve hatta dört ayaklı arkadaşta çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir. Peki, köpekler çikolata yiyebilir mi?

Hayır. Sadece küçük bir şeker parçası köpeğin sağlığına çok fazla zarar verebilir.

Yaklaşık 25 gr çikolata, 20 kg'lık bir köpeği bile etkileyebilir. Ve zarar kümülatiftir, yutulan çikolata miktarı arttıkça hayvan için risk de artar.

Köpeklerin çikolatadan etkilenmesi türü, yaşı, boyutu ve cinsi semptomların başlangıcını etkileyebilir. 

Örneğin, küçük ırklar, daha düşük ağırlıkları nedeniyle daha fazla komplikasyona sahip olma eğilimindedir. Ancak öldürücü olarak kabul edilen miktar 250mg/kG ila 500mg/kG arasındadır.

Merak ve oyun oynama arzusu, bu küçük hayvanları “önlerinde gördükleri her şeyi” yemeye yönlendirdiği için, daha küçük köpek yavruları ve köpekler de en büyük kurbanlardır.

Çikolata köpekler için neden zararlıdır?

Tüm köpekler çikolata yerse hastalanmaya eşit derecede yatkın olmasa da çikolata tüm köpekler için güvenli değildir. Köpeğinize ödül olarak biraz çikolata vermek, muhtemelen istediğiniz şeyin tam tersi etki yapacak ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabilecektir.

Çikolata, insanlar tarafından normal olarak sindirilebilmesine rağmen, köpekler tarafından sindirilemeyen teobromin adı verilen bir bileşen içerir. Bu nedenle, teobromin içeren herhangi bir gıdayı yutmak, toksik hale gelebilen birikimine yol açar.

Bazı çikolatalar diğerlerinden daha yüksek seviyelerde bu maddeden içerir: örneğin, bitter çikolata sütlü çikolatadan daha fazla teobromin içerir. Ne yazık ki, her hayvanın metabolik seviyesi benzersiz olduğundan, ciddi bir sağlık riski haline gelene kadar köpeklerin tüketmesi gereken çikolata miktarını tam olarak belirlemenin bir yolu yoktur.

Köpekler çikolata yediğinde, köpeğin merkezi sinir, sindirim ve dolaşım sistemleri tehlikeye girebilir.

Ve çikolata ne kadar koyu ve acıysa o kadar kötüdür köpekler için. Bunun nedeni, daha fazla teobromin içermeleri ve bu nedenle köpek vücudu tarafından sindirilmemeleridir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X