Anasayfa

 Kedim Rüya Görüyor mu? REM Uykusu Nedir?

Minik patili dostlarımızın rüya görüp görmediği ile ilgili birçok soru gelmektedir. Bu sorunun ana cevabını bulabilmek için bu içeriği hazırlamak istedik. Kedi dostlarımızın rüya görmesi adına birçok araştırma yapılmıştır. Bu konuda çok fazla ilginç sonuçlar ortaya kondu. En çok tercih edilen evcil hayvan dostlarımızın başında gelen kedi dostlarımız, yavruluk döneminden itibaren sevgi ve konforlu bir şekilde büyütülmek istenir. Kedilere bakan kişiler yakın dostlarını uyurken izlediği zaman bazı normal olmayan davranışlar yaptıklarını görebilirler. Bunun ana sebebine bakacağız. Kedi dostlarımız hakkında en merak edilen sorulardan birisi de "kedim rüya görüyor mu?" sorusudur. Bazen uyurken hızlı bir şekilde göz hareketleri yapan ve patilerini adeta koşuyormuş gibi hareket ettiren kedi dostlarımızın rüya görüyor olma ihtimalini konuşmak mümkündür. Yapılan araştırmalar sonucunda kedi dostlarımızın rüya görmesi ile ilgili önemli detaylar ortaya çıkmıştır.

Kedim Rüya Görüyor mu? Kediler Rüya Görür mü?

Rüya gören minik patili dostlarımız özellikle de onlara bakan kişiler tarafından belirli hareketler sonucunda fark edilir. Bu sebeple kedi dostlarımızın gerçekten rüya mı görüyor ya da başka bir şey mi olup olmadığını merak eden evcil hayvan sahipleri çok fazladır. Kedi dostlarımız tıpkı biz insanlar gibi çok fazla sayıda rüya görebilir. REM uyku aşaması olarak da bilinen ağır uyku bölümüne geçen kedi dostlarımız, biz insanoğlu gibi çeşitli konularda rüya görmektedir. Kediler ile ilgili yapılan araştırmalara göre REM uykusuna dalmış olan kedi dostlarımız çeşitli rüyalar görür.

Bunlara karşı uyku aşamasında dahi vücut tepkisi verdiği tespit edilmiş ve araştırmalara konu olmuştur. Uzman kişiler, kedi dostlarımızın rüyasında tam olarak ne gördüğü konusunda emin olmalasalar da bazı çıkarımlar yapıyorlar. Bilindiği gibi rüyalar, uyku vaktinde belirli aşamada iken hayal şeklinde ortaya çıkıyor. Uykuya ilk daldığınız vakit canlılar dış dünya ile bağlantısını hızlı bir şekilde kesmektedir. Uyku sırasında göz hareketlerinin gerçekleşmiş olduğu REM uykusu sırasında rüya görmek mümkündür. KEdi dostlarımız da gözlerini çok hızlı hareket ettirir ve REM uykusu zamanında çeşitli rüyalar görebilmektedir.

Bu tip tepkiler evinde kedi besleyen insanlar için yakından tecrübe etmiş olduğu konulardan biri haline gelmiştir. Kedi dostlarımızın rüya görmesi gayet normal bir durumdur. Minik patili dostlarımız o kadar sevimli ki onları her zaman sevelim...


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X