Anasayfa

 Kedim Yüksek Ses ile Miyavlıyor. Sebebi Ne Olabilir?

Kedi dostlarınız yüksek seste mi miyavlıyor? İşte o zaman bu içeriği okuyarak sebebin ne olduğunu ve çözüm önerilerini görebileceksiniz. Kedi dostlarımızda görülen yüksek sesli miyavlama konusu, sık bir şekilde tüm kediseverlerin karşısına çıkmaktadır. Yavru kedi dostlarımız büyümeye başladıkça birçok davranışı belirginleşir. İşte bu durumun en tipik örneği de yüksek ses ile miyavlama konusu olarak görülebilir. Örnek verecek olursak yavru kedi dostlarımız yemek yeme isteği geldiğinde yani acıktığında ya da korktukları durumlarda yüksek ses ile miyavlayabilir. Elbette normal bir yetişkin kedi dostumuz her geçen gün yaşı ilerledikçe birbirleri ile iletişişm kurma konusunda birçok farklı ses tonu içeren davranışı önümüze çıkarabilir. Kedi dostlarımızda yüksek ses ile miyavlama durumunda genelde insanlar ile ya da birbirleri ile iletişime geçip ek olarak da isteğinin yerine getirilmesini arzuladığı için yaparlar. British Shorthair kedi cinsi dostlarımız daima konuşkan kedi olarak bilinirler. Bu sebep doğrultusunda aşırı miyavlama ya da yüksek ses ile miyavlama konusunda hoşlanmayanların muhtemel olarak bu kedi dostlarımızdan uzak durması gerekmektedir. Eğer rahatsız oluyorsanız yüksek ses ile miyavlayan kedi dostlarımızı sahiplenmemeniz sizin için en iyisi olacaktır. Can dostlarımız beklenilenden daha yüksek miyavlamaya başlıyorsa bunun sebebini doğru bir şekilde bilmelisiniz.

Kedim Yüksek Ses ile Miyavlıyor. Bunu Neden Yapıyor Olabilir?

Can dostlarımızın yüksek ses ile miyavlama konusunda bazı sebepleri bulunabilir. Minik patili dostlarımız yalnızca dikkat çekmek amacı ile ya da birçok farklı sebepten dolayı yüksek ses tonu ile miyavlamaktadır. Yüksek tonda miyavlama konusunun en belirgin sebebi ise hastalık olabilir. Bu şekilde bir durum ile karşılaştıysanız yapılacak en güzel şey bir veteriner hekim muayenesi olacaktır. Elbette kedi dostlarımız hastalıktan dolayı yüksek ses ile miyavlayabileceği gibi karın açığı, susuzluk ya da ağrılı bir yerinin olmasından dolayı da bu davranışı gösterebilir. Kedi dostlarımızda yüksek ses ile miyavlamanın diğer sebebi de dikkat çekmek istemesidir. Güzel dostlarımız yalnızlıktan hoşlanmayabilir. Eğer sizler de onlar ile beraber oyunlar oynamıyor ya da onları besleme konusunda eksiklikler yaşıyorsanız bunlarla karşılaşabilirsiniz.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X