Anasayfa

 Kedimin Huysuz Davranışlar Sergiliyor. Neden Olabilir?

Küçük, tatlı bir kediniz var ve huysuzluğundan mı şikayet ediyorsunuz? "Kedim neden huysuz davranışlar sergiliyor?" şeklinde bir sorunuz var ise tam doğru yerdesiniz. Minik dostlarımızın oldukça oyunca ve seimli olarak bilinen yapıları vardır. Farklı karakter özelliklerine sahip olabilecekleri gibi bazen biz insanlara cana yakın ve samimi davranışlarda bulunmaları mümkün olmayabilir. Bazı minik patili dostlarımız insanlar ile vakit geçirmeyi çok severken bazı patili dostlarımız ise insanlarla vakit geçirmekten hoşlanmaz ve oyun oyunamayı pek de sevmez. Minik kedi dostlarımızdan bazıları eve gelen misafirleri çok severken bazılarında ise agresiflik görülebilir.

Kedimin Huysuz Davranışlar Sergiliyor. Neden Olabilir?

Günümüzde her kedi dostumuzun kesinlikle aynı olmadığını hatta bazıları gereğinden fazla insana düşkünken bazılarının aşırı umursamaz olduğunu çok iyi bilmekteyiz. Bu huysuzluk bazen tırmalama, tıslama gibi davranışlarla beraber gelirken bazı zaman ise ısırma boyutlarına kadar çıkabilir. Minik patili dostumuz huysuzluk yapıyorsa bunun kesinlikle bir sebebi olduğunu bilmeniz gerekir. Her sebebin ise bir çözümü vardır. Patili dostlarımız huysuzluk yapıyorsa dikkat etmeniz gereken bazı net noktalar vardır. Bunlardan en önemlisi sağlıktır. Minik patili dostunuzun huysuzluk yapmasının arkasında bir sağlık problemi olup olmadığına çok iyi bir şekilde bakmalısınız.

Kedilerin Sağlık Sorunu

Kedi dostlarımız huysuzlandığı vakit akla ilk gelen sağlık sorunu olup olmadığıdır. Tıpkı biz insanlar gibi kedi dostlarımız da hastalandığında huysuzlaşabilir. Minik patili dostlarımız konuşamayacağı için bu tür durumlar size söyleyebilmek adına farklı bir yolu seçebilir. Kedinizi sevmek istediğiniz vakitte ya da dokunmak istediğinizde sizden kaçma gibi hareketler sergiliyor ya da tıslıyor ise bir ağrısı olabilir. Kedi dostlarımız ağrılı bölgelerine dokunulmasından hiç hoşlanmazlar. Bu huysuzluğun sebebi tamamen hastalıktır. Bunun yanında kedi dostlarımızda normal dışı durum ve davranışlar sezdiğiniz takdirde derhal uzman veteriner hekime başvurmanız gerektiğini unutmamalısınız. Patili dostlarımızın huysuzluğunun sebebi eğer sağlık sorunundan kaynaklanıyor ise bunu en iyi şekilde belirleyecek ve tedavisini gerçekleştirecek olan veteriner hekiminizdir. Unutmamalısınız ki birçok hastalıkla erken tanı ve erken tedavi yöntemleri çok önemlidir. Kedi dostlarımızla geçireceğiniz mükemmel zamanlarınızın olmasını diliyoruz. sizlere bu içeriğimizde Kedimin Huysuz Davranışlar Sergiliyor. Neden Olabilir? sorusunun yanıtını vermeye çalıştık. Bizi takip etmeyi unutmayın.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X