Anasayfa

 Köpekler Neden Titrer? Köpek Titreme Sorunu Neden Oluşur?

"Köpek dostum neden titriyor?" gibi bir soru soruyorsanız doğru yerdesiniz demektir. Olabildiğince net cevaplar vermeye çalışacağız. Titreme durumu, her canlı için oldukça normal bir tepki olarak görülebilir. Birçok sebepten dolayı kendimizi bile titrerken bulabiliyoruz. Bu durum aynı şekilde köpek dostlarımız için de geçerli olabilir. Titremenin bizlerde olduğu gibi köpek dostlarımızda da birçok farklı sebebi olabilir. Bazı köpek ırklarında titreme durumu oldukça doğal bir davranış olarak görülebilir. Fakat yine de önleminizi almalısınız elbette titreme durumu normal değildir. Özellikle de mini ırk köpek dostlarımızda sık sık rastlanan bir durumdur. Minyatir pinschlerde ya da chiuahua gibi mini ırk köpek dostlarımızda görülen "genel titreme sendromu" ismi ile görülebilir. Büyük ırk köpek dostlarımız için aynı durum söz konusu olamaz. Yine de mini ırk köpek dostlarımız çok sık titriyorsa bunun en iyi önlemini veteriner hekimleriniz alacaktır. Bu konuda çok dikkat etmelisiniz. Mini ırk da olsa büyük ırk da olsa köpek dostlarımızın titrediğini gördüğümüz an veteriner hekime danışmalısınız.

Köpeğim Neden Titriyor

Büyük ırk da olsa küçük ırk da olsa köpek dostlarımızda titreme sorunu, normal bir durum değildir ve genellikle bir sağlık sorununun belirtisi olarak görülebilir. Titreme, köpeğin vücudunun bütününde veya belirli bir bölgesinde olabilir. Önemli olan, titremenin ne zaman ve ne şekilde ortaya çıktığıdır. Köpek dostlarımızda titreme, genellikle aşağıdaki nedenlerden kaynaklanır:

Alerji ve gıda zehirlenmeleri gibi birçok sebepten kaynaklanabilecek olan titreme durumu veteriner hekimi tarafından acil müdahale gerektirir. Köpek dostlarımıza zamanında müdahale edilmediği takdirde bu durum birçok farklı ya da oldukça tehlikeli sorunlara yol açabilmektedir. Köpek dostlarımızın alışık olmadığı bir şey yediğinde derhal titrediğini görürseniz bu şiddetli bir alerjik reaksiyona sebebiyet verebilir. Gıda zehirlenmesi de bir sebep olabilir. Köpek dostlarımızda titreme ile beraber istifra, ishal ya da halsizlik gibi huzursuz bir takım durumlar eşlik ediyor ise ilk yapmanız gereken veteriner hekime gitmeniz olacaktır. Köpek dostlarımız aşırı stres  nörolojik sorunlar, ilaç yan etkisi, kanser sebebi ile de titreyebilir.

Titremenin ana sebebi belirledindiği zaman köpek dostlarımız için de doğru tedavi yöntemi seçilebilir. Bu konuda önemli olan ilk durum, köpek dostlarımızın sağlığını kontrol etmek ve gerekli tedaviyi almasını sağlayabilmek olacaktır. Eğer köpek dostlarımızda titreme görürseniz derhal bir veteriner hekime başvurun.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X