Anasayfa

 Köpeğimin Hasta Olduğunu Nasıl Anlarım?

Minik patili dostlarımızın canların acıtan bir durum var mı yok mu diye anlamak adına en doğru yöntem canlarımızın yürüme, yemek yeme, tuvalet gibi ana rutin aktivitelerini gerçekleştirirken normal bir tavır mı sergiliyor yoksa farklı bir tavır mı sergiliyor bunu gözlemlemek olacaktır. Can dostlarımız bize dertlerini hızlı ya da doğru bir şekilde aktaramayabilir. Fakat bazı hareketleri biz insanoğlu yolunda gitmeyen bir şey olup olmadığını anlamak adına kullanabilir. Mihav ailesi olarak bu içeriğimizde köpek dostlarımızın bir sorunu olup olmadığı ile ilgili ya da onların hasta olup olmadığı ile ilgili problemleri ele almaya çalıştık.

Kusma ve İshal

Minik patili dostlarımızda ishal ya da kusma gibi belirtiler ortaya çıktığı takdirde 1 ya da 2 saat içerisinde mide ve bağırsakların dinlenebilmesi adına bekleyin. Ardından hızlı sindirilebilir, lif oranları yüksek ve az yağlı yiyecekler yemesini sağlayın. Bol su içtiğinden emin olun. Bunları yapmadan önce veteriner hekiminize danışmayı unutmayın. Kusma ve ishal gibi hastalıklar sık karşılaşılan semptomlar olabilir. Bu semptomlar ciddi bir hastalığın belirtisi de olabilmektedir. Bakteriyel enfeksiyonlar, yavru köpek dostlarımızda görülecek parazit kaynaklı hastalıklar, zehirlenme durumu gibi hastalıklar görülebilir. Köpek dostlarımızda ishal ve kusmanın en riskli olabileceği hastalık ise direkt olarak kanlı ishal yani parvovirüstür. Kanlı ishal, özellikle de yavru köpek dostlarımızda görülen, çok tehlikeli ve viral bir hastalık olabilir. Enfekte olan köpek dostlarımızın dışkısına temas eidlmesi ya da dışkıya temas edilen cisimle temas edilmesi yolu ile gerçekleşir. Mutlaka veteriner hekime danışınız.

Aşırı İdrar Durumu

Minik patili dostlarımızda sık idrara çıkma durumu özellikle de yaşlı dostlarımızda görülür. Bununla birlikte idrar yaparken zorlanma olabilmektedir. İdrarda kan da görülebilir. Patili dostlarımız normalde çok daha fazla idrara çıkıyor ise bu durum hastalıklarının bir belirtisi olarak görülebilir. Özellikle de şeker hastalığı, addison hastalığı, cushing hastalığı, rahim enfeksiyonu, mesane taşı ya da hipertiroidzm gibi sorunlar ortaya çıkabilir.

Öksürük Hırıltı ve Nefes Alımda Zorluk

Köpek dostlarımız öksürük hırıltılı nefes alma gibi sorunlar yaşıyorsa solunum yolları hastalıklarını gündeme almanız gerekebilir. Grip, soğuk algınlığı, kalp yetmezliği gibi hastalıklar görülebilir. Lütfen direkt olarak veterinere danışınız.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X