Anasayfa

 Köpek Nezlesi Hastalığı ile İlgili Bilinmesi Gerekenler

Minik patili dostlarımız, evimize neşe saçan tüm sevimlilikleri ile mutlu hanenize neşe ve sevgi katarken onlarla geçirmiş olduğumuz tüm anıların mutlu olması elinizden ne geliyorsa yaptığınızı bilmekteyiz. Bazen keyifli günler geçirdiğiniz çok şirin köpek dostunuz, yine de zaman zaman istemediğiniz hastalıklar ile karşılaşabilir ve hastalanabilir. Köpek dostlarımızda görülen hastalıklardan bir tanesi de köpek nezlesidir. Köpek nezlesi ilk etapta çok ciddi bir hastalık olarak görülmese de ilerlemeye o kadar açık bir hastalıktır ki, köpek dostlarımızın hasta olduğunu ilk fark ettiğiniz andan itibaren direkt olarak çok iyi bir bakım ve beslenme ile hastalığın ilerlemesini durdurmak için çaba göstermeniz gerekir.

Bulaşıcı Bir Hastalıktır

Köpek nezlesi bulaşıcı bir hastalık olması sebebi ile bu hastalığı taşıyan bir canlı ile karşılaşırsanız köpek dostunuzu kesinlikle onlardan uzak tutmanız gerekiyor. Aynı zamanda sizin köpeğiniz köpek nezlesi oldu ise diğer köpek dostlarımızın yanlarına yaklaştırmamanız sağlıklı olan davranıştır. Birden fazla köpeğe sahipseniz köpek nezlesi olan köpek dostlarımızı diğerlerinden hızlı bir şekilde uzk tutmalısınız. Sağlıklı köpeklerinizi de hastalığın bulaşma ihtimaline karşı veteriner hekime götürmeniz ve rutin kontrollerini sağlamanız çok iyi olacaktır. Köpek nezlesi, bir üst solunum yolu enfeksiyonu olarak karşımıza çıkıyor.

Köpek Nezlesi Belirtisi

Köpek nezlesi olan minik patili dostumuzun ilk belirgin semptomları hiçbir sebep yokken kuru öksürüğe yakalanmasıdır. Bunun yanında hırıltılı sesler çıkarmaktadır. Köpek dostlarımızın adeta boğazına bir şey takılmış gibi çıkan bu sesleri fark etmeniz asla zor olmaz. Bazı köpek dostlarımız, hastalıkların kuluçka dönemlerinin ardından öksürürken sıvı da çıkarabiliyor. Köpek dostlarımızın hastalığı kaptıktan hemen sonra virüsler kuluçka dönemine girer ve daha sonra belirtilerin görülmesi 3 ile 10 gün aralığında sürebilir.

Köpek nezlesi, insanlarda soğuk algınlığına benzer bir hastalıktır ve havada bulunan damlacıklar yoluyla kolayca yayılabilir. Köpek dostlarımıza bakan kişiler, köpek dostlarını diğer köpek dostlarımız ile sosyalize ettikleri zamanlarda bu hastalığın yayılması riskiyle karşı karşıyadırlar. Köpek nezlesi, çok önemli bir hastalık olduğu için köpek sahiplerinin bu hastalığın belirtilerine dikkat etmeleri ve köpeklerini tedavi ettirmeleri önemlidir. Minik patili dostlarımızı diğer köpek dostlarımızdan uzak tutarak ve enfekte olmuş hayvanlarla temas etmemeye özen göstererek bu hastalığın yayılmasını önleyebilirsiniz.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X