Anasayfa

 Köpek Sahibi Olmanın Kanıtlanmış Faydaları Nelerdir?

Günümüz içerisinde evinde ya da bahçesinde evcil dostlarımızı besleyen kişiler ve onları birer hayvan olarak değil de ailenin bir bireyi olarak gören insanların sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Bu artış çok güzel olmak ile beraber minik patili dostlarımız hakkında yanlış bilinen doğruları da ortaya çıkarmaktadır. Tüylü dostlarımız evimize yalnızca fiziksel varlıkları ile değil birçok açıdan fayda ile beraber gelmektedir. Evinizde ya da bahçenizde köpek dostlarımızı beslemek çok faydalı olacaktır.

Stresi Azaltırlar

Hepimiz günümüzü neredeyse işlerimizi yetiştirmeye çalışmak ile geçirmekteyiz. Hepimizin elbette çok fazla telaşı vardır. Bir yerlere ulaşma çabamız gün içerisinde bitmez. Bunlar omuzlarımızda stres olarak yüklenmektedir. Peki bir köpek dostumuz olursa? Amerikan Ulusal Sağlık Örgütü'nün yaptığı araştırmalara göre köpeği olan insanları tansiyon, kolestrol düzeyleri köpeği olmayan insanlara göre çok daha düşüktür. Ayrıca stres ile çok iyi başa çıkmaktadırlar. Evcil bir dosta sarılmak kadar güzel bir şey var mı?

Fit Kalmanıza Çok Yardımcı Olurlar

Daha bir yaşam tarzı benimsersiniz. Köpek dostlarımız, sahiplerinin daha aktif bir yaşam tarzı benimsemelerine yardımcı olabilir. Yürüyüş yapmak, koşmak, oynamak ve diğer fiziksel aktiviteler köpeğinizle birlikte yapabileceğiniz aktivitelerdir. Bu sayede hem siz hem de köpeğiniz daha sağlıklı bir şekilde yaşayabilirsiniz.

Sosyal Olursunuz

Daha sosyal olmak artık daha kolay. Köpekler, sahiplerinin daha sosyal olmasına yardımcı olabilir. Özellikle köpek parkları gibi yerlerde diğer köpek sahipleriyle tanışabilirsiniz. Köpeğiniz, sizinle birlikte arkadaşlarınızla dışarıda vakit geçirmenize de yardımcı olabilir.

En İyi Dost

Dostluk onların en iyi yaptığı şey. Köpek dostlarımız, sahipleri için sonsuz bir dostluk kaynağıdır. Her zaman yanınızda olan köpeğiniz, hayatınızın zorlu dönemlerinde size destek olacak ve size sevgi dolu bir arkadaşlık sunacaktır.

Sizi Güvende Hissettirirler

Tek başına yaşamak bazen eğlenceli olsa da korkutucu olduğu zamanlar da az değildir. Özellikle güvenliksiz bir ev içerisinde tek başınıza yaşıyorsanız. Köpek dostlarımızın sahiplerine bağlılığını bilmeyen yoktur. Canı pahasına sizi korurlar. Patili dostlarımız ile beraber yaşamak gördüğünüz gibi birçok duruma etken gösteriyor. Olumlu yönleri o kadar fazla ki saymakla bitmez...


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X