Anasayfa

 Köpekler Banyo Yapmaktan Hoşlanır mı?

Çoğu köpek banyo yapmayı veya yıkanmayı, aslında ıslanmayı pek sevmez. Beğenmelerini sağlamak için önce neden beğenmediklerini bulmalısınız. Su ve sabun onlar için rahatsız edicidir ve onlara korkunç bir ilk deneyimi hatırlatabilir. Köpeğiniz suyu ve yağmurda dışarıda olmayı sevse bile, banyo eğitiminden hoşlanmayabilir. Köpeğiniz bu durumdan muzdaripse, kaliteli bir şampuan kullanmayı deneyebilirsiniz.

Köpeğinizin banyo süresini artırmak istiyorsanız, ona oyuncaklar verebilirsiniz. Banyo zamanını kolaylaştırmanın bir yolu da küvetin içine kauçuk bir paspas yerleştirmektir, böylece kaygan porseleni kavramak daha kolay olur. Ancak, köpeğinizi asla küvete girmeye zorlamayın. Köpeğiniz kesinlikle rahatsız olacaktır ve kaçmaya çalışabilir.

Köpeğinizin su fobisi olabilir. İnsanların aksine, köpekler hassas işitme duyusuna sahiptir, bu nedenle akan suyun sesi onları korkutabilir. Bu korkunun üstesinden gelmenin en iyi yolu, evcil hayvanınızın banyodan neden korktuğunu bulmaktır. Köpeğinizle yatıştırıcı bir şekilde ve doğru ses tonuyla konuşarak daha rahat hissetmesini sağlamaya çalışın.

Köpeğinizin banyo zamanını sevmemesinin bir başka nedeni de banyo zamanı ile ilgili kötü anıları olmasıdır. Köpeğiniz ıslanmak, gözlerine sıcak su veya şampuan kaçması gibi hoş olmayan deneyimleri hatırlayabilir. Ayrıca banyoda düşme veya kayma gibi olumsuz banyo anılarına da sahip olabilirler. Köpeğinizin banyodan kaçmasının nedeni bu olabilir.

Köpeğe banyo yaptırmak zararlı mıdır?

Köpek banyosu iyi koşullarda ve bilinçli bir şekilde yapılırsa zararlı değildir. Çok sık banyo yaptırmamak, yanlış şampuan kullanmamak ve sıcak ya da soğuk suda banyo yaptırmamak gibi durumlar tamam ise banyo yaptırmanın birçok faydası vardır. Kürkü bakımlı ve parlak olacaktır. Cilt daha fazla hava alabilir. 

Köpekler ne sıklıkla yıkanmalıdır?

Köpekleri serin tutmak için yazın ayda bir, kışın ise iki ayda bir banyo yaptırmak yeterlidir. Daha sık banyolar için veteriner hekiminize danışmanız önerilir. Bu, sağlıklı cilt ve tüyler için uzmanlar tarafından önerilen sıklıktır.

İdeal olarak, özellikle yatağını veya masasını paylaşan köpekler, cinsine bağlı olarak iki haftada bir ila bir ay arasında yıkanmalıdır. Ancak, farklı ırklar farklı banyo süreleri gerektirir, bu nedenle bu süre hakkında veterinerinize danışın. Cins, banyo süresini etkileyen bir diğer faktördür.

Köpeğimi nasıl yıkamalıyım?

Köpeğinizi özel bir şampuanla yıkamanız tavsiye edilir. Şampuan kullanırken kullandığınız miktara da dikkat etmelisiniz. Vücutta kalan kimyasal kalıntılar sağlığa zararlı olabilir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X