Anasayfa

 Kurilian Bobtail Kedi Özellikleri ve Bakımı

Kıvrık ve kısa kuyruklu Kurilian Bobtail cinsi kediler 56 adadan oluşan ve Rusya'ya bağlı olan isimlerinden de belli olacağı üzere Kuril Adaları'nın adını almıştır. Kurilian Bobtail cinsi kediler bu bölgede yaklaşık olarak iki yüz yıldır yaşadığına inanılıyor. Avcılık özellikleri ile son derece öne çıkmış bu kedi ırkı, geçmişte yaşamış olduğu bölgede balık avıcısı olarak tanınırmış. Cymric kedi dostlarımız gibi katmanlı ve kabarık bir tüy yapısı vardır. Tombul gövdeye sahip olan Kurilian Bobtail cinsi kedi dostlarımız, balık yakalama dışında böcek ve fare gibi minik canlıları da avlama konusunda son derece uzmandır. Bu kedi dostlarımız doğal bir cinstir. Doğa içerisinde yaşamaları sebebi ile vahşi kedi dostlarımıza venzetilmektedir. Ada hayatının sonrasında evcil kedi olarak geçiş yapmış Kurilian Bobtail cinsi kediler ev kedisi olmaya hızlıca uyum sağlamış harika bir sosyal varlıklardır. Rusya'da ve Japonya'da yaygın olarak beslenen bu ırk dünya üzerinde henüz pek fazla tanınmamaktadır.

Kurilian Bobtail Cinsi Kedi Hakkında Genel Bilgiler

Şimdi de Kurilian Bobtail cinsi kediler hakkında genel bilgiler vermeye çalışacağız. Bu bilgiler sayesinde onları daha yakından tanıyabileceksiniz.

  • Rusya ve Japonya arasındaki Kuril Adaları anavatanı olarak kabul edilmiştir. Kurilian Bobtail cinsi kedilerin adaların Rusya'ya bağlı olması sonucunda ise bu kediler Rusya kedileri arasında yer almaktadır.
  • Elle yapılmış değil doğal bir kedi ırkı olan Kurilian Bobtail cinsi kediler orta iriliktedir.
  • Tombul bir görünüme sahip ve ideal ağırlık olarak 3.5 ile 7 kilogram arasında değişen ağırlığa sahiptir.
  • Diğer kedi dostlarımızdan ayırt edilen özellikleri kıvrık ve kısa kuyruklarıdır. Özellikle bu özel kuyruk yapısı tamamen doğal bir mutasyonun sonucudur.
  • Tüyleri adeta her renk olabilmektedir. Sudan korkmayan bu cins ayrıca su ile oynamaya bayılır.
  • Zeki, oyuncu ve aşırı meraklı kedi cinsidir.
  • Av yetenekleri son derece gelişmiş harika bir balık avıcısı olarak bilinen Kurilian Bobtail cinsi kediler sosyal ve uyumludur. İnsanlarla ve diğer evcil hayvanlarla çok iyi anlaşır. Ancak, bazı evcillerle yaşaması avcılık dürtüleri sebebi ile uygun olmayabilir.
  • Kurilian Bobtail cinsi kediler insanlar ile vakit geçirmeye bayılır. Ancak, ilgi konusunda ısrarcı değillerdir.
  • Kilo alma eğilimleri son derece fazladır.
  • Bakım şartlarına ve yaşam koşullarına bağlı olmak üzere Kurilian Bobtail cinsi kedilerin ortalama yaşam süreleri 15 yıl kadardır.

Kurilian Bobtail Cinsi Kedi Bakımı

Son derece yüksek konsantre ile ev yaşamına kolayca ayak uydurmaları ile bilinirler. Sosyal bir karaktere sahip olan Kurilian Bobtail cinsi kediler insanlar ve diğer evcil hayvanlarla anlaşsa dahi avcılık içgüdüleri sebebi ile onlarla yaşaması pek kabul edilemez. Herhangi bir kedi cinsi ya da köpek ile ev arkadaşlığı yapabilirler. Kurilian Bobtail cinsi kediler ilgi gereksinimi pek yüksek olmayan canlılar oldukları iin rahatça tek başlarına idare edebilirler. İnsanlara karşı sıcakkanlıdırlar. Bu sebeple Kurilian Bobtail cinsi kediler ile düzenli şekilde oyunlar oynanması da önemlidir.
Bu kediler suyu çok severler Kurilian Bobtail cinsi kediler haftada birkaç kez fırçalayıp düzenli aralıklarla veterinerinize danışarak banyo yaptırmanız uygun olabilir.

Sizlere bu yazımızda Kurilian Bobtail cinsi kediler hakkında bilgiler vermeye çalıştık... Bizi takip etmeyi unutmayın.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X