Anasayfa

 Köpekler Renk Körü mü? Köpekler Hangi Renkleri Görüyor?

İnternet üzerinde yoğun bir şekilde araştırılan konulara el atmak istedik. Bu konulardan birisi de "köpekler renkleri görür mü?" şeklindeki sorulardır. Köpek dostlarımızın nasıl gördüğü ile ilgili birçok cevap bulunabilir. Hatta uzun bir zaman boyunca köpek dostlarımızın tüm dünyayı siyah beyaz gördüğüne dair görüş bile vardır. Köpek dostlarımız dünyayı her ne kadar gri olarak görmüyor olsa da bir gökkuşağı gibi de göremeyebilirler. Biz insanlar kadar renkli göremediğini biliyoruz. Köpek dostlarımız bazı renkleri elbette görebilir fakat bizim gördüğümüz gibi göremez. Elbette bu durum köpeklerin görüşlerinin zayıf ya da yetersiz bir durum olduğu anlamına gelmiyor. Adeta mükemmel bir görüşe sahip olan köpek dostlarımız özellikle de hava karardığında biz insanlardan çok daha iyi görmektedir. Köpek dostlarımızın renk körü olduğu söylenmektedir. Renk körlüğü doğuştan olabileceği gibi sonradan olan bir hastalık ya da yaralanma ile olabilir. Köpek dostlarımızda ise bu durum eksiklik sonucu meydana geliyor.

Köpeğim Hangi Rengi Görüyor?

Evet köpek dostlarımız renkleri görebilir fakat bizim gibi değildir. Köpek dostlarımızın gözünde yalnızca 2 tip koni reseptörü bulunmaktadır. Bu da onların biz insanlara oranla çok daha az renk algılayabileceği anlamına gelmektedir. Biz insanlardan farklı olarak köpek dostlarımız yeşil ve kırmızı tonları net olarak göremeyebilirler. Yani köpek dostlarımızın gözlerinde bulunan fizyolojik yapı sarı ve mavi renkleri tam olarak görmesine izin vermektedir.

Bu sebeple köpek dostlarımız için üretilen oyuncakların kırmızı ya da yeşilden ziyade mavi ve sarı renkte olması çok daha iyi olacaktır. Elbette bilimsel bir şekilde açıklama yapıldığında bu şekilde bir çalışma ortaya çıkmış fakat köpek dostlarımızın gözü ile bakma şansımız olmadığı için tam olarak nasıl gördüklerini bilmemiz pek mümkün değildir. Köpek dostlarımıza birçok insan parlak renklerde oyuncak ya da tasma almaktadır. Her ne kadar bu durum biz insanoğlu için çok ilgi çekici bir durum olsa da köpek dostlarımızın ilgisini çekmeyebilir. Profesyonel köpek eğitim setleri az önce de açıkladığımız üzere mavi ya da sarı renktedir. Can dostlarımızın frizbileri ve topları mavi ve sarı renkteyse çok daha kolay bulabileceğini söyleyebiliriz.

Minik patili dostlarımızın mavi ve sarı rengi net olarak görmeleri oyuncaklarını almada etkileyebilir. Birçok eğitim sürecinde bu duruma dikkat ederseniz çok daha verimli olacaktır. Sizlere bu içeriğimizde köpekler renk körü mü? Köpekler hangi renkleri görür? gibi soruların yanıtını vermeye çalıştık. Bizi takip etmeyi unutmayın.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X