Anasayfa

 Köpekler Şeker Yiyebilir mi? Tüm Detaylar...

Pastadan kurabiyeye, karamelden çikolataya tatlıyı kim sevmez ki? Ne yazık ki tıpkı insanlar gibi köpekler de şekere bağlı sağlık sorunlarına yatkındır.

Köpekler şeker yiyebilir mi? Bu soru birçok başlıkta tartışılıyor. İnsanlarda kilo alma ve ağız sağlığı sorunları gibi şekerin olumsuz etkilerinin köpeklerde de görüldüğünü biliyoruz. Yargılara direnmek ve köpeğin acımasız dürtülerine boyun eğmemek bizim sorumluluğumuzdur.

Ayrıca şeker, yiyeceklerde saklanabileceği için sinsi bir üründür, cips, ekmek ve kraker gibi tuzlu yiyeceklerde de bulunur, bu nedenle köpeğinize yanlışlıkla şeker verebilirsiniz. Elbette minimum miktarda şeker tüketmek bu tür sorunlara neden olmaz ancak önlem alınması gerekir.

Ne de olsa, köpeklerin doğal besin döngülerinde şekere ihtiyaçları yoktur, çünkü bu glikozdur ve bu tür şeker, vücutlarının normal döngüsünde yer alan tek şekerdir. 

Şeker köpekler için neden tehlikelidir?

Örneğin şeker köpekler için tehlikelidir çünkü kilo alımına ve şeker hastalığı gibi olası sağlık sorunlarına yol açabilir. Kalp hastalığı, solunum problemleri, eklem problemleri ve uyuşukluk gibi semptomlar köpeklerde kilo kaybından kaynaklanabilir.

Kısa vadede olası sorunlardan bahsetmişken, şekerin kusma ve ishal gibi mide sorunlarına neden olma olasılığı çok yüksektir. Şeker de tehlikelidir çünkü bu bakterileri dengeden çıkarabilir. Köpek sağlığı söz konusu olduğunda ağız hijyeni en çok ihmal edilen konulardan biridir ancak şekerle durumu daha da kötüleştirmenin bir anlamı olmadığını düşünüyoruz.

Köpeğiniz şeker yerse ne olur?

İnsanın en sadık dostu olan köpeğe bakmakla ilgili çok fazla kafa karışıklığı vardır. Köpeklerin nasıl hareket ettirilmesi gerektiği, sağlıklarını korumak için nelerin yenilip nelerin yenmemesi gerektiği konusunda doğru bilgiye ulaşmanın oldukça kolay olduğu günümüzde dikkat edilmesi gereken birçok önemli konu bulunmaktadır. Bu minik patili dostlarımızın sağlığı için çok önemlidir. 

Minik patili dostlarımız şeker yediğinde ne olduğu sorusunu gündeme getirmek normaldir. Şeker yemenin köpekler için çok zararlı olabileceği iyi bilinmektedir. Bu nedenle köpeklere tatlı yiyecekler verilmemesi yönünde doğru bir algı vardır.

Köpeklerin mümkün olduğunca şekerden uzak tutulmaları ve beslenme alışkanlıklarına uygun mamalarla beslenmeleri gerektiği belirtilmiştir. Şeker, bileşimi nedeniyle köpeklerin fizyolojik özelliklerine uyum sağlayamaz ve vücut üzerinde ciddi olumsuz etkileri vardır. Sonuç olarak, köpekler yaşamı tehdit eden bir dizi sağlık sorunuyla karşı karşıyadır.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X