Anasayfa

 Köpeklerde Hamilelik Süreciyle İlgili Bilinmesi Gerekenler

Bugün sizler için hazırladığımız içeriğin konusu "köpeklerde hamilelik ile ilgili bilinmesi gerekenler nelerdir?" sorusuna yanıt verecek. Biz insanoğlunda olduğu üzere köpek dostlarımızda da hamilelik boyunca oluşacak bu süreç dikkat ve ilgi isteyen bir konudur. Güzel patili dostlarımızın gebelik süreci boyunca fiziksel sağlıkları ile birlikte psikolojik sağlıklarının da çok iyi olması gerekiyor. Bu doğrultu içerisinde köpek dostlarımıza yaklaşırken dikkat edilmesi gereken birçok konu vardır. Onların bu konu ile ilgili hassasiyetini bilmek ve bununla birlikte sağlıklı bir hamilelik süreci geçirmesini sağlamak çok önem arz eder. Biz Mihav ailesi olarak köpek dostlarımızın hamilelik belirtileri ve süreci ile ilgili nelere ihtiyacı olacağı konusunda bilgileri ele almak istedik.

Köpeğimin Hamilelik Süreci Nasıldır ve Süresi Ne Kadardır?

Kedi dostlarımızda olduğu üzere can dostlarımız olan köpeklerde de hamilelik süreci ortalama olarak iki ay kadar sürebilmektedir. Bu durumu gün olarak ele alacaksak elli iki ila altmış beş gün aralığında seyredecektir. Can dostlarımızın doğum süresi altmış iki günden önce ise erken doğum, altmış iki ila altmış dört gün aralığında ise normal doğum olarak adlandırılır. Bununla birlikte geç doğum ise altmış dört gün sonrası olarak bilinir. Hamile kalınan gün sayısı yetmiş ya da yetmiş günden daha fazlasını gösteriyorsa bu hem yavru köpek için hem de anne köpek için tehlikeli bir durum olarak görülebilir. Köpek dostlarımızda hamilelik belirtilerine bakacak olursak özellikle can dostlarımızda ilk ay, ikinci aya oranla farklılık gösteriyor. Güzel patili dostlarımızda hamilelik belirtilerini açıklamak istiyoruz. Köpek dostlarımızda hamilelik sürecinin ilk ayı yanı gebeliğin ilk evresinde ilk üç ya da dört hafta içerisinde kendini fiziksel olarak göstermemektedir. Bu sebepler doğrultusunda gebeliğin ilk bir ayında fiziksel görünümden hamilelik zor anlaşılmaktadır. Elbette hamile bir köpek dostumuz, gebelik döneminin ilk birkaç haftası içerisinde hormonlara bağlı olarak kusabilir ya da mide bulantısı yaşayabilir. Sinirlilik, iştah kaybı gibi durumlar bu dönemlerde görülecek bazı belirtilerden birkaçıdır. Yalnız şu unutulmamalıdır ki her kusma ya da her sinirlilik hali gebeliğe işaret değildir. Köpek dostlarımızın ikinci evresinde yani ikinci ayında ağırlığı beşinci haftadan itibaren artar. bu ay içerisinde anne köpek dostumuzun karnı büyümektedir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X