Anasayfa

 Köpeklerde İdrar Kaçırma Tedavisi Nasıl Yapılır?

İnkontinans olarak da bilinen idrar kaçırma, kısırlaştırılmış köpeklerde daha yaygındır ve her yaştan köpeği etkileyebilir. Köpeğiniz aniden evde idrar yapmaya başlarsa veya idrar yapmakta zorlanırsa, idrarını tutamıyor olabilir. Bu içeriğimizde Mihav ailesi olarak, bu durumu nasıl daha iyi anlayacağınızı ve ona ihtiyacı olan bakımı nasıl sağlayacağınızı öğrenebilirsiniz...

Köpeklerde idrar kaçırma ile başa çıkmak sinir bozucu olabilir. Köpeğinizin idrarını evde izlemek, bulmak ve temizlemek zorunda kalmak yorucu olabilir. Bu durumlarda, nedeni bulmak ve doğru tedaviyi sağlamak köpeğiniz için en iyi sonucu sağlayacaktır.

Bilmeniz gerekenler!

Köpeğinizin yaşı ne olursa olsun, yatağını ıslatmaya, daha az idrar yapmaya veya evde kaza yapmaya başlarsa onu veterinere götürün.

Başka bir tıbbi sorun tespit edilmezse ve köpeğinize yaş, hormonal sorunlar veya tedavi edilebilir koşullar nedeniyle teşhis konulursa, yardımcı olabilecek çeşitli tedavi ve yönetim seçenekleri vardır.

Herhangi bir tıbbi veya davranışsal sorunu elemek önemlidir. Bazı köpekler korktuklarında veya tehdit altında hissettiklerinde yataklarını ıslatabilirler. Buna itaatkâr inkontinans denir.

Bazı yavru köpekler heyecanlandıklarında idrar kaçırabilirler. Kısırlaştırılmamış bazı erkek köpekler bölgelerini idrar yaparak gösterirler. Bazı yavru köpeklerin daha fazla tuvalet eğitimine ihtiyacı vardır. Veteriner hekiminiz durumun böyle olup olmadığını belirleyecektir.

Diğer zamanlarda, idrar yolu enfeksiyonları veya diyabet, böbrek yetmezliği veya mesane taşı gibi diğer hastalıklar bu kazalara neden olabilir. İdrar yapmadaki değişiklikler, diyabet gibi teşhis edilmemiş ciddi bir hastalığın belirtisi de olabilir.

Köpeklerde idrar kaçırma nedir ve neden olur?

İnkontinans olarak da bilinen istemsiz idrar kaçırma, köpeğinizin idrarını tutamamasıdır. Bu, idrar yaptığının farkında bile olmadığı anlamına gelir. Bu genellikle köpeğiniz yatak ya da kanepe gibi bir yerde dinlenirken olur. Normal idrar ya da çok miktarda idrar olabilir.

Köpeklerde idrar kaçırmanın birçok nedeni vardır. Olmaması gereken yerde idrar bulduğunuzda bakmanız gereken ilk şey idrarın yeri ve hacmidir. Sorunun doğasına ilişkin ipuçları için köpeğinizin idrarını gözlemlemek önemlidir. Altta yatan çeşitli tıbbi sorunlar köpeklerde idrar kaçırmaya neden olabilir.

Bazıları diğerlerinden daha ciddi olan çeşitli faktörler idrar kaçırmaya neden olabilir. En yaygın nedenlerden biri obezitedir. Kastrasyon da idrar kaçırmaya neden olabilir.

İdrar kaçırmanın en ciddi nedenleri şunlardır:

  • İdrar yolu enfeksiyonu
  • Mesane çevresindeki sinirlerin hasar görmesi veya bozulması
  • Stresli idrar yolu sendromu
  • İrritabl üriner inkontinans.

Bu genellikle az miktarda idrardır. Sadece köpek insanların yanındayken veya bir olay tarafından uyarıldığında ortaya çıkar.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X