Anasayfa

 Köpeklerde Kuyruk Sallama Çeşitleri Nelerdir?

Köpek dostlarımızı anlamanın en etkili yollarından bir tanesi de diğer hareketleri ile beraber kuyruk hareketlerini iyice gözlemlemektir. Minik dostlarımız ile güçlü bir iletişim kurabilmek adına beden dillerinin ne anlattığını en iyi şekilde anlamaya çalışmak bağlarımızı sıklaştıracaktır. Sizlere bu içeriğimizde köpek dostlarımızın kuyruk harekerlerinin anlamlarını aktarmaya çalışacağız...

Köpeklerin Kuyruk Sallamasının Önemi

Köpek dostlarımız hakkında bilinen en büyük yanlışlardan bir tanesi de onlar kuyruklarını salladığında mutlu olduklarını sanmamızdır. Aslına bakacak olursa köpek dostlarımız, kuyrukları ile onların duygularını ya da nasıl hissettiklerini anlamamıza yardımcı oluyor. Bu durumun en temelinde kuyruk sallaması köpek dostunuzun etkileşime geçmeye hazır olduğunu göstermektedir. Fakat, bu hem negatif hem de pozitif anlam taşıyabilir. Yani, köpek dostlarımızın kuyruk sallaması her zaman dost canlısı ya da mutlu oldukları anlamına gelmemektedir. Bu konuda önemli olan kısım kuyruk sallama şekli, hızı ve ritmidir.

Farklı şekillerde kuyruk sallamalarını da dikkate almamız gereken köpek dostlarımızın, davranışlarına yönelik ipuçları toplamak pek mümkün. Köpeklerde kuyruk hareketleri adeta iletişimin en kuvvetli anahtarıdır. Kuyruklarının sallanma şekli, hızı ve pozisyonuna göre köpek dostlarımızın o an yaşadığı duyguları öğrenebiliriz. Bazı cins köpeklerde kuyruklar dik dururken bazılarında ise hiç kuyrun bulunmuyor. Kuyruğun şekli türlere göre ya da duruşu değişiklik gösterse de anlatmak istedikleri duygu genelde aynıdır. Köpek dostlarınızda kuyrun bir konuşma yöntemi ise pozisyonu da kelime olarak anlayabiliriz. Sallanma hızı ise onun sesinin ne kadar yüksek çıktığını anlamamıza yardımcı olur. Kısacası, köpekleriniz kuyruklarını çok hızlı sallıyor ise sizinle yüksek sesle konuşmak istiyor olabilir.

Mutlu Şekilde Kuyruk Sallama

Köpek dostlarımız mutlu olduklarını bizlere gösterebilmek için kuyruklarını hafif şekilde yukarı doğru kaldırır ve ortalama hızla sallar. Bu pozisyona göre, kuyrukları normalden daha rahat durur. Bazı köpekler ise mutlu olduklarında kuyrukları ile yuvarlar çizebilir. Bu durum ise helikopter kuyruk olarak bilinmektedir. Köpekler heyecanlandığında ise ya da sahiplerini uzun bir aradan sonra gördüyse hızlı bir şekilde kuyruk sallar. Köpek dostunuz kuyruğunu tam da bu şekilde sallıyorsa onlarla zaman geçirmek ve oyunlar oynamak çok iyi gelecektir.

Sakince Kuyruk Sallama

Köpek dostlarımız sakin oldukları zaman kuyrukları da aslında kendi halinde oluyor. Bazen ise çok hafif bir şekilde kuyruklarını sağa ve sola olacak şekilde sallayabilirler. Kuyruğun giderek hızlanması ise sakinliğin yavaş yavaş geride bıraktığına işarettir.

Köpek dostunuzun sakinliğini kaybettiğiniz görmüş olduğunuz andan itibaren herhangi bir korkunun onu tetiklememesi için dikkatini dağıtabilirsiniz. 

Korkmuş Şekilde Kuyruk Sallama

Köpeklerde iki farklı korku türü olduğunu bilmeniz gerekir. Bu, boyun eğmiş korku şekli ve agresif korkudur. Köpekler kuyruklarını yere doğru uzattığında ya da bacaklarının arasına aldığında boyun eğmiş bir korkuya sahip olduğu anlamına gelebilir. Bu şekildeyken köpek dostlarımız büyük stres altındadır ve zarar göreceğini düşünmektedir. 

Sizlere bu yazımızda köpeklerde kuyruk sallama şekillerini anlattık. Bizi takip etmeyi unutmayın...


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X