Anasayfa

 Oregon Rex Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

Oldukça seyrek tüy yapısına sahip olan bu kedi türü, kıvırcık kürk yapısı ile dikkat çekiyordu. Oregon Rex cinsi kedi dostlarımız Cornish Rex ve Cornish Rex cinslerine oldukça benzerlik gösterirlerdi. Oldukça yeni bir kedi türü olarak sayılabilen Oregon Rex, 1944 yılları sırasında ABD'nin Oregon eyaletinde üretilmeye başlandığı biliniyordu.

Oregon Rex cinsi kedi dostlarımız diğer Rex kedileri gibi oyuncu ve son derece sevecen yapısı ile biliniyordu. Bu güzeller güzeli dostumuzun üretimleri 1970 yılına kadar aralıklarla devam etmiştir. Yetiştirilmeye başlandığı 1944 yılından 1970'li yıllara dek ABD'nin oldukça popüler kedisi haline gelmişti. Oregon Rex cinsi kedi dostlarımız kıvırcık tüyleri ile dikkat çekmekteydi. Günümüz üzerinde soyları bitmiş olarak bilinen bu dostlarımız Devon Rex gibi ırklar olmak üzere melezlenerek üretilmeye devam edilmişti. Başlı başına oldukça zor ayırt edilebilen bu türü diğer Rex türlerinden ayırmak pek de mümkün olmuyordu. Bu sebep doğrultusunda tam olarak saf bir Oregon Rex cinsi kedi dostumuz bulunmamaktadır.

Oregon Rex Cinsi Kedi Karakter ve Kişilik Özellikleri Nelerdir?

Bu mükemmel görünümlü sevecek dostlarımız 1944 yılında 1970'li yıllara dek Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşamını sürdürmüş şu an soyu tükendiği söylenen bir türdür. Oregon Rex cinsi kedi dostlarımız kısacık kıvırcık tüyleri ve sevgi dolu mizaç yapısı ile onları dönemin en iyisi yapmıştır. Genetik mutasyon ile ortaya çıkan Oregon Rex cinsi kedi dostlarımız Rex cinsi kedilerin özelliklerini üzerinde taşıyordu. Kişilik olarak bu kedi dostlarımız karma yapısını üzerinde taşımaktaydı. Oregon Rex cinsi kedi dostlarımız Cornish Rex türüne çok benziyordu. Oldukça sevgi dolu olan Oregon Rex cinsi kediler, çok fazla ilgiye ihtiyaç duyan bir türdü. Bulunduğu ortamlarda insanoğlu tarafından sevildiğinde resmen aktivitenin bir parçası olabilmek adına her şeyi yapmaya hazırdı. Oregon Rex cinsi kedi dostlarımız aile üyeleri ile tek tek bağ kurmaktan asla çekinmeyen bir türdü. Oregon Rex cinsi kedi dostlarımız bugün var olmadığı sebebiyle çok da fazla mizaç yapısı hakkında bilgi vermemiz Mihav ailesi olarak mümkün gözükmüyor.

Oregon Rex Cinsi Kedi Bakımı Nasıldı?

Oregon Rex cinsi kedilerin soyu tükendiğini vurgulamıştık. Bu kedi dostlarımız için direkt olarak özel bir diyete ihtiyaç yoktu. Yalnızca her kedi dostumuz gibi yüksek kaliteli mamalar ile beslenmesi gerekiyordu. Oregon Rex cinsi kedi dostlarımız genel bir kedi bakımı nasılsa o da öyleydi.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X