Anasayfa

 Napoliten Mastiff Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

Napoliten Mastiff cinsi köpek dostlarımız ile ilgili çok fazla kaynak bulunmadığı için bilgilerin sınırlı olduğunu şimdiden söylemek gerekiyor. Ayrıca bulunan kaynaklarda amacın savaşlarda kalkan oluşturmak ve düşmanları korkutacak bir cins üretmek idi. Napoliten Mastiff cinsi köpek dostlarımızın fiziksel özelliklerinin ana sebebi bu olmakla birlikte ilk olarak bekçi köpeği olarak da eğitilmeye başlanmıştır. Amerikan Kennel Kulübü olarak 2004 yılında tescillenen Napoliten Mastiff cinsi köpek dostlarımız, dedektif romanlarında, Harry Potter ve Burke gibi kitaplarda Napoliten Mastiff olarak yer alması ile bilinir.

Napoliten Mastiff Cinsi Karakter Özellikleri Nasıldır?

Dışarıdan baktığınızda ilk başta irkilebilirsiniz ya da mesafeli davranabilirsiniz. Napoliten Mastiff cinsi köpek dostlarımız onlara bakan kişilere oldukça korumacı ve düşkün tavırları ile kendini sevdirmektedir. Güven duygusunu bu cinste hissetmeniz mümkündür. Ayrıca eğitim ve oluşum sebepleri ile pek sıcakkanlı sayılmazlar. Oldukça zeki olan Napoliten Mastiff cinsi köpek dostlarımızın pek sosyal olduğu söylenemez. Ayrıca bu sebeplerle yavru iken sosyal izolasyonunun yapılmasına önem gösterilmelidir. Enerjisi biraz olsun düşüktür. Sürekli zıplayan ya da hareket isteyen bir ırk değildir. Yazın ise gölge ve bol temiz suya ihtiyaç duyar. Koruma özelliği olumlu özelliklerinden birisidir. Napoliten Mastiff cinsi köpek dostlarımız yabancılardan pek hoşlanmayabilir. Bu sebeple eve gelen misafirler bir miktar zorluk yaşayabilir. Bunun ana sebebi ise aile düşkünlüğünü ve koruma içgüdüsünü yaşamasıdır. Evet, saldırgan bir yapıda olmamasına rağmen yine de tedbirli olmalısınız. Ayrıca inatçı olma özellikleri sizi biraz olsun zorlayabilir.

Napoliten Mastiff Fiziksel Özellikleri

Oldukça iri bir görünüme sahip olan Napoliten Mastiff cinsi köpek dostlarımız erkeklerde 65 ile 75 santimetre aralığında dişilerde ise 60 ile 70 santimetre aralığında bir boya sahiptir. Ağırlıkları genel olarak erkekler ve dişilerde ortalama olarak 60 kg ağırlığındadır. Yaşam sürekleri konforlu yaşamlarına bağlı değişmekle birlikte 10 ile 12 yıl aralığındadır. Genelde siyah renkleri olan Napoliten Mastiff cinsi köpek dostlarımız yoğun ve sert tüylere sahiptir.

Napoliten Mastiff Cinsi Köpek Bakımı

Vücut yapılarına göre minimal beslenme pek uygun olmayabilir. Protein ağırlıklı beslenmelidir. Haftalık olarak taranması önem arz eder. Ayrıca kilo almaya müsait vücut yapıları vardır. Yeme düzenine veteriner hekimlerinizin uyguladığı şekilde devam etmelisiniz. Ağız temizliğine dikkat edilmediği sürece ağızlarında yara çıkabilir.

Sizlere bu içeriğimizde Napoliten Mastiff hakkında detaylı bilgiler vermeye çalıştık. Bizi takip etmeyi unutmayın.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X