Anasayfa

 Newfoundland Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

Newfoundland cinsi köpek dostlarımız hakkında bugün konuşmak istedik sizinle. Oldukça sevimli bir yüze sahip olan minik patili dostlarımızın genel özelliklerinden size bahsetmek istiyoruz. Newfoundland cinsi köpek dostlarımız yavruyken bile normal köpek boyutlarına göre oldukça fazla iri vücuda sahiptir. Bu görüntüsü sayesinde birçok hayvanseverin kalbini kazanmıştır. Newfoundland cinsi köpek dostlarımız bazılarına ürkütücü bazılarına ise farklı gelmiştir. Olukça uysal ve yapıcı olan minik patili dostlarımız, çok büyük olsalar da sevecenliklerinden hiçbir şey kaybetmemişlerdir. Bazılarına göre koşarken oldukça sevimli ve komik gözükmektedir. Bu gibi yollar ile kendilerinden daima bahsettirmişlerdir.

Newfoundland cinsi köpek dostlarımız her köpek gibi yalnızca tehlike anında saldırıya geçer. Saldırmadan önce ise yüksek desibelde sürekli olarak havar. Newfoundland cinsi köpek dostlarımız sahiplerine karşı son derece ılımlıdır. Aralarında gerginlik yaşansa da sahibi ile arasındaki muhabbetten dolayı kısa süre içerisinde iletişim kurma yolunu seçer. Büyük yapıları ile çok fazla hızlı koşamamaktadırlar. Atletik vücuda sahip değillerdir. Güçlü yapıları ile standartın üzerinde olduğu için günümüz şartlarında arama kurtarma ekiplerine yardımcı olurlar. Çok kısa zamanda epey insanın kurtarılmasına sebep olmuşlardır. Newfoundland cinsi köpek dostlarımız duygusal yönlerindeki merhamet ve yardımseverlik duygusu çok baskındır. Newfoundland cinsi köpeklerin zekası oldukça yüksektir. Eğitim vakitlerinde bu yönleri ile hemen ön plana çıkarlar. Özellikle oyun parklarında sahibi ile birlikte çok keyifli vakit geçirebilirler.

Newfoundland Cinsi Köpek Beslenmesi

Newfoundland cinsi köpek dostlarımızın beslenme düzeni diğer köpek dostlarımıza göre çok daha farklıdır. Normal standar köpek dostlarımız kuru mama ile beslenebilir ancak Newfoundland cinsi köpek dostlarımız kuru mamanın yanında ek gıda da alması gerekebilir. Beslenme konusunda ciddi bir rutin oluşturulmadan önce neyin faydalı olduğunu öğrenebilmek adına çok derin araştırma yapmalı ve gerekirse veteriner hekime danışılmalıdır.

Newfoundland Köpek Evde Beslenir mi?

Newfoundland cinsi köpe kdostlarımız ne kadar büyük olmuş olsa da bazılarına göre evde beslenmekte sakınca görülmese de geniş ve ferah bir ev olması önceliklidir. Bunun yanında apartman hayatlarına bizce çok fazla ayak uyduramayacaktır. Karakteristik özellikleri de buna enge lolacaktır. Özellikle de cüsseleri...


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X