Anasayfa

 Annesini Kaybetmiş Yavru Kedi Buldum. Bakımını Nasıl Yapmalıyım?

Sizler de annesini kaybetmiş yavru kedi gördüyseniz onların bakımı hakkında internette araştırma yapıyor olmalısınız. Yeni doğmuş kedi dostlarımız, kendisine bakım konusunda diğer memeli canlılara göre çok daha yetersizdir. Bu sebeple belirli bir süre boyunca anneleri tarafından bakıma ve beslenmeye ihtiyaç duyabilirler. Özellikle de anne sütündeki ilk süt olan kolostruma son derece ihtiyaç duyarlar. Anne sütü ile beslenme ve büyüme sağlık açısından çok önemlidir. Anne kedinin hamilelik ya da emzirme döneminde iyi beslenecek olması ve genel sağlık durumunun iyi olması elbette ki doğum sonrasındaki yavru kedilerin bakımları açısından çok önemli bir rol oynamaktadır. Bunun yanında ilk birkaç gün içerisinde gelecek olan kolostrum ya da az önce de bahsettiğimiz ilk süt olarak adlandırılan süt sağlıkları açısından son derece önemlidir. Bunun ana sebebi ise ilk süt protein bakımından oldukça zengindir ve yavru kedi dostlarımızın bağışıklık sistemi hususunda kilit rol oynar. Yavru kedi dostlarımızın bağışıklık sisteminin son derece güçlü olması, hastalıklardan korunması adına çok önemlidir.

Anne kedi dostlarımızın yavru kedi dostlarımıza bakamayacak durumda olması onları terk etmesi ya da kaybetmesi durumunda ise bu gerekli olan bakım ihtiyacının başka şekilde giderilmesi gerekmektedir. Bu gibi durumlarda kesinlikle yavru kedi dostlarımızın doğru sıcaklık aralığında tutulması çok önemlidir. Bunun yanında temizlenme, beslenme tuvalet ve diğer hayati durumlar özenle giderilmesi gerekiyor. Annesini kaybetmiş ya da annesi terk etmiş yavru kedi dostlarımız konusunda detaylı ve dikkatli bir şekilde ilgilenme gerekmektedir. Bunun sonucunda kesinlikle sağlıklı bir şekilde yetişkinliğe ulaşacaklardır.

Yavru Kediler Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yavru kedi dostlarımızın en iyi şekilde yaşayabilmesi ve sağlıklı şekilde büyüyebilmesi adına yapılması gerekenlerden birisi öncelikli olarak günlük düzenlerinin kayıt altına alınmasıdır. Bu durumda yetersiz gelişim ile ilgili ortaya çıkacak potansiyel sorunlar direkt olarak önceden fark edilecektir. Bunun yanında yavru kedi dostlarımız için kilo takibi çok önemlidir. Gelişim süreçleri konusundaki adımları tek tek yazmak ve rutinleri bir kağıda kaydetmek çok önem arz eder. Yavru kedi dostlarımızın gözlerinin ne zaman açıldığını, dişlerinin ne zaman çıktığı gibi bilgileri kaydetmeniz veteriner hekime götürdüğünüzde çok rahat etmenizi sağlar. 

Beslenme

Yavru kedi dostlarımız için su, kedi dostlarımızın tüm hayatında olduğu gibi son derece önem arz eder. Yavru kedi dostlarımızın su tüketimi yüksektir. Yavru kedilerin her gün kilo başına 155 ile 230 ml su içmesi gerekir.

Elbette yavru kedinizi direkt olarak veterinere götürmeniz ve onlardan yardım almanız bu durumda çok önemlidir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X