Anasayfa

 Papillon Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

Sizlere bu içeriğimizde Papillon cinsi köpekler hakkında bilgi vermek istiyoruz. Papillon cinsi köpek dostlarımız, ince kemikli, zarif ve oldukça sevimli canlılardır. Süs köpeği ismi ile nitelendirilirler. Continental Toy Spaniel gibi isimlerle de anılan bu cinsin asıl olarak ismine sahip olma sebebi kulaklarından gelir. Kulakları aynı bir kelebeğin kanadına benzer. Kulaklarında oluşan saçaklı ve uzun tüyler Papillon cinsi köpek dostlarımızı diğer köpek ırklarından ayırabilir. Zarif, kolay ve hızlı yürüyüşleri bulunur. İpeksi, bol ve uzun tüylere sahiptir. Sahibine sadık olan Papillon cinsi köpek dostlarımız son derece uyumlu ve dost canlısıdır.

Papillon Cinsi Köpek Karakter Özellikleri

Papillon cinsi köpek dostlarımızın süs köpeği olarak nitelendirildiğini söylemiştik. Bunun yanında ailesine son deree bağlı olan köpek cinsidir. İtaatkar, sevimli ve hayat dolu türlerden birisidir. Papillon cinsi köpek dostlarımız evde kalmaktan pek hoşlanmaz. Eğer uzun süre evde olmayacaksanız ve yeteri kadar ilgi gösteremeyecekseniz bu köpek ırkını sahiplenmeniz doğru olmaz. Çünkü, uzun süre evde olmadığınızda ayrılık korkusu yaşarlar. Papillon cinsi köpek dostumuz ile birlikte zaman geçirmeniz ve ona "sen bu ailenin bir ferdisin" hissiyatı tattırmanız son derece önemlidir. 

Papillon cinsi köpekler eğlenceli, nazik ve sevimlidir. Son derece oyuncu olan bu ırk, ailesi ile iyi anlaştığı gibi diğer yabancı kişi ve evcil hayvanlarla da iyi anlaşır. Genelde agresif ya da korkak bir köpek değildir. Papillon cinsi köpekler arkadaş canlısıdır. Çocuklara karşı son derece toleranslıdır. Papillon cinsi köpekler çocuklarla iyi arkadaşlık kurabilir. Ancak, Papillon cinsi köpeklerin minik olması oyunlar sırasında zarar almasına sebep olabilir, buna dikkat etmeliyiz. Küçük çocuklu ailelerin sahiplenmesi gereken bir köpek olmadığı kanaatindeyiz ama dikkatli bir şekilde gözetlerseniz ve köpeğiniz ile çocuğunu yalnız bırakmazsanız bu durum aşılabilir.

Papillon cinsi köpekler çok akıllı ve zekidir. Sahiplerine karşı itaatkar ve sadık olması ile bilinir. Bunun yanında sahibini sürekli mutlu etmeye alışmıştır. Kolayca eğitebilirsiniz. Papillon cinsi köpekler komutları dikkate alır. Vereceğiniz eğitimlere son derece isteklidir.

Papillon cinsi köpek dostlarımız aktif ve mutludur. Günlük olarak egzersiz ihtiyacı karşılandığı takdirde sakin ve formda kalabilir. Oyun oynamayı çok severler.

Papillon Cinsi Köpek Bakımı

Bu köpek cinsi bilinenin aksine şaşırtıcı derecede az bakıma ihtiyaç duyar. İpeksi, düz ve uzun tüyleri sizi yanıltmasın. Papillon cinsi köpekler, astarı olmayan ve az dökülen tüylere sahiptirler. 

Haftada 1 ya da 2 kez fırçalamanız mevcut dökülmelerini son derece azaltacaktır. Bunun yanında tüy topaklanması ve tiftiklenmeyi de en aza indirgersiniz. 

Mevsim geçirlerinde Papillon cinsi köpeklerde tüy dökülmesinde artış gösterebilir. Tam bu dönemlerde normale göre daha sık aralıklar ile taramanız ve fırçalamanız ile tüy dökümünü kontrol altına alabileceğiniz gibi bu ırkın sık banyo yapmasına da gerek yoktur. Papillon cinsi, köpek kokusu olmadığı ve temiz olmaları ile bilinirler.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X