Anasayfa

 Ruh Sağlığınızı Korumak İçin Köpek Sahiplenmek Doğru mu?

Özellikle pandemi dönemiyle birlikte insanlar genel sağlıklarını daha iyi hale getirmek için çeşitli yöntemler denediler. Genel sağlık, hem beden hem de ruh sağlığını kapsar. Ruh sağlığı, özellikle on yıllardır göz ardı edilmesi nedeniyle son zamanlarda çok konuşulan bir konu haline geldi. İnsanlar bu konuda çok fazla bilgi olmadığı ve varlığından pek haberdar olmadıkları için ruh sağlıklarını iyileştirmek için çaba sarf etmediler. Köpek sahiplenmek elbette ruhunuza çok iyi gelecek ancak sokaklarda çok fazla sahipli köpek dışarıya atılmış halde. Siz buna ne kadar hazırsınız?

Ruh Sağlığı Fiziksel Sağlıktan Daha mı Önemli?

Her ikisi de önemli olduğu için karşılaştırma yapmak iyi bir fikir değildir. Bununla birlikte ikisinin de birbirine bağlı olduğunu unutmamalı ve ikisine birden odaklanmalısınız.

Fiziksel sağlık, ruhsal olarak daha iyi olmanızda rol oynar. Aynı zamanda ruhsal sağlık, vücudunuzu çeşitli şekillerde etkileyebilir. Sadece birine odaklanırsanız, doğru yapmıyorsunuz demektir.

Bir Köpek Sağlığınızı Nasıl Etkiler?

Birçok insan, sadece sağlıklarını iyileştirmek için başkalarına köpek almalarını önerir. Bir köpeğin formda olmanıza yardımcı olabileceği gerçekten doğru mu? Bu ifade bir dereceye kadar doğrudur, ancak bazı zorlukların olduğu da unutulmamalıdır. Yeni başlayanlar için gerçekten işe yaraması için bir köpek aşığı olmanız gerekir. Ayrıca bir köpekle uğraşmak için zamana, paraya ve sabra sahip olmanız gerekir. Evcil hayvan edinmek kulağa heyecan verici gelebilir ama bir evcil hayvana sahip olmak çok fazla sorumluluk gerektirir.

Zaten uğraşacak çok şeyiniz olduğu için stresliyseniz ve sorumluluklarla yüklüyseniz, o zaman bir köpek zihinsel sağlığınızı iyileştirmenin cevabı değildir.

Bununla birlikte eğer bir köpek almaya karar verdiyseniz, doğru bir seçim yapmalısınız. Doğru köpek cinsini seçimi ilk kriterdir. Fiziksel olarak formda olmak istiyorsanız, herhangi bir egzersize neredeyse hiç ihtiyaç duymadıkları için küçük ırklar size yardımcı olmayacaktır. Enerjik olan ve onları daha sık dışarı çıkarmanızı gerektiren büyük cins köpeklere bu anlamda daha faydalı olacaktır. Enerjilerini harcamalarına yardımcı olmak için onlarla etkileşime girerken, sizde enerjinizi atacaksınız.

Ruh sağlığı sorunlarıyla başa çıkmak için bir köpek almak istiyorsanız, ancak gerçekten aktif bir insan değilseniz, terrier ve pug gibi mükemmel bir arkadaşlık sunan ancak çok fazla egzersiz süresi gerektirmeyen daha küçük köpek ırklarını seçebilirsiniz.

Irk seçiminin yanı sıra, sorumlu olmaya, aylık harcamalarınızı artırmaya ve sosyal hayatınızın bir kısmını köpeğiniz için feda etmeye hazır olmanız gerekir.

Köpek Almayı Ne Zaman Düşünmemelisiniz?

Köpekler, insanlarının yanında olmayı tercih eden ve yalnız bırakılmaktan hoşlanmayan endişeli hayvanlardır. Eğer günün büyük bölümde dışardaysanız, endişeli bir köpekle uğraşmak zorunda kalacaksınız. Dikkat etmeniz gereken bir diğer faktör de fiziksel sağlığınızdır. Bir hayvanın sorumluluğunu almak hem sizi hem de patili dostlarımızı strese sokabilir. Buna hazır olup olmadığınıza karar vermeniz gerekir.

Yaşam tarzınız da göz önünde bulundurmanız gereken bir faktördür. Müstakil evlerde yaşayan insanlar için, köpek için bir arka bahçe olacaktır. Bir apartman dairesinde yaşıyorsanız, köpeğinizi her gün birçok yürüyüşe çıkarmak zorunda kalacağınız için sorumluluklarınız artacaktır. Özellikle büyük cins köpekler gerçekten aktiftir ve daha fazla egzersize ihtiyaç duyacaktır.

Bir köpeğe gerçekten göz kulak olup olamayacağınızı ve kendinize aşırı yük bindirmeyeceğinizi anlamak için bir arkadaşınızın köpeğini alabilir ve birkaç gün onunla ilgilenebilirsiniz. Stresli olduğunuzda ihtiyacınız olan son şey, yük gibi göreceğiniz ek bir sorumluluktur. Arkadaşınızın köpeğine rahatlıkla bakabiliyorsanız, bir tane almayı düşünebilirsiniz. Ancak bunaldığınız zamanlar olacak ve buna hazır olmanız gerekiyor.

Köpek Tek Başına Çözüm Değil

Bir köpek alırsanız stresiniz otomatik olarak kaybolmayacaktır. Bundan daha fazlasını yapmalısınız. Bir uzmanla konuşun ve zihinsel stresle başa çıkmayı öğrenin. Bunun kaynağını anlayın ki çözümü bulabilesiniz. Kaygınızı bir köpekle maskelemek uzun vadeli bir çözüm değildir. Stresin kaynağıyla uğraşıp ya ortadan kaldırmanız ya da zamanla başa çıkmayı öğrenmeniz gerekir.

Evet, köpekler en zorlu durumlarda ruh sağlığınıza yardımcı olan sevimli ve sadık arkadaşlardır, ancak aynı zamanda bu bağı inşa etmeleri için onlara sevgi dolu bir yuva sağlama konusunda kararlı olmanız gerekir.

Satın Alma Sahiplen

Eğer bir köpek almaya karar verdiyseniz, sevgi dolu tarzıyla dostunuz stresinizi azaltacaktır. Bunun için sizin de onu sevmeniz gerektiğini unutmayın. Eğer bir köpek alacaksanız, onu sahiplenmek en iyi yoldur. Hayvan barınaklarında onlarca yardıma ve ilgiye muhtaç köpek olduğunu unutmamalısınız. Böylece hem siz hem de evcil dostunuz daha iyi bir yaşama kavuşabilirsiniz.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X