Anasayfa

 Samoyed Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

Samoyed cinsi köpek dostlarımız isimlerini Kuzey Sibirya bölgesinde yaşayan halktan alırlar. Samoyed halkı ile birlikte isimlerini almışlardır. Bembeyaz tüyleri ve sürekli olarak gülen yüz yapıları ile tanınırlar. Uzun yıllar öncesinde Samoyed halkı avcılık ile geçimlerini sağlamaktaydılar. Bu sebeple kızaklarını çekebilmesi adına görüntüsü ile de mükemmel bir yapıya sahip Samoyed cinsi köpek dostlarımızı kullanmışlardır. Bu sayede Samoyed cinsi köpek dostlarımız Samoyed halkının kabilesinin ismini almış ve tüm dünyaya hızla yayılan bir köpek dostumuz olmuştur. Dünyaya yayılacağı vakitte Robert Scott isminde bir kaşif Sibirya'ya gidiyor. Ardından Samoyed cinsi köpeklerden birkaç tane alıp İngiltere'ye gitmiştir. Yaptığı çalışmalar ile ırkın çok daha fazla geniş bir kısıma yayılmasına yardımcı olan bir insandır.

Samoyed Cinsi Köpek Karakter Özellikleri

Samoyed cinsi köpek dostlarımız çok iyi mizacı olması ile biliniyor. Çok akıllı bir köpektir ve zekaları ile her zaman insanların kalplerini kazanmıştır. Samoyed cinsi köpek dostlarımız sinirli oldukları zaman agresif ve kontrol edilmesi çok zor tepkiler verebilir. Pozitif köpek eğitimi ile beraber bu sinirli yapının üstünden çok daha kolay bir şekilde gelinebilir. Ayrıca sürekli olarak güler yüzleri ile dikkat çeker ve çevresindeki tüm insanlara pozitif bir enerji verir. Samoyed cinsi köpek dostlarımız sevgi doludur. Etraflarından da bu mutluluğu saklayamazlar. Ailenin yalnızca bir üyesine değil tüm üyelerine karşı çok sıcak bağlar kurarlar.

Öyle bir durumdur ki eve gelen misafirlere karşı alışma süreci sonrası çok sevecen yaklaşırlar. Aile ilişkileri son derece iyidir ancak bağımsız olmak isteebilirler. Özgür bir ruh tarzına sahiptir. Samoyed cinsi köpek dostlarımız diğer köpek dostlarımız gibi ayrılık stresi yaşamayabilir. Ancak yine de onları yalnız bırakmanız psikolojisini etkileyebilir. Samoyed ırkı köpeklerde yabancılara karşı sevecen yaklaştığını söylemiştik ancak bazı türlerde tam tersi agresif tavır sergileyebilir. Bunun yanında havlamayı çok seven bir tür olduğu biliniyor. Bu sebeple ses çıkarmaktan keyif alırlar. Samoyed cinsi köpek dostlarımız koruma köpeği olarak öne çıkmaz. Tehlikeli bir anla karşılaştığında bunu oyuna yorabilir.

Samoyed Cinsi Köpek Bakımı

Uzun tüylere sahip olmaları sebebi ile Samoyed cinsi köpek dostlarımız tüy dökme sorunu yaşayabilir. Yıl içerisinde 2 defa tüy dökebilirler. Ancak bu durum çok daha fazla artış gösterdiğinde veteriner hekime danışabilirsiniz. Tüyleri çok güzeldir. Bakımlı ve parlak görülebilmesi açısından haftada en az 2 ya da 3 kez taramalısınız. Eğer ihtiyacı olduğu takdirde Samoyed cinsi köpekleri yıkayabilirsiniz. Rutin veteriner kontrollerini asla unutmamalısınız.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X