Anasayfa

 Sevgi İsteyen Kedi Nasıl Anlaşılmaktadır?

Bugün siz Mihav okuyucularımız için sevgi isteyen bir can dostumuzun nasıl davrandığı ile ilgil içerik yazmak istedik. Tıpkı su veya karın açlığı gibi sevgi de bir ihtiyaç olarak görülmektedir. Yapılan araştırmalar neticesinde bitkilerin onlar ile konuşulduğu takdirde çok daha güzel ve fazla şekilde çiçek açtığı bilgisine ulaşılmış ve bu konuya oldukça şaşırılmıştır. Can dostlarımızın stresleri sağlıklarını nasıl etkiliyorsa tıpkı bizim gibi onların da sevgiye ihtiyaçları olduğu apaçıktır. Kedi dostlarımıza yeterli bir şekilde sevgi verildiği konusunda emin olmamız gerekiyor. Bununla birlikte kedi dostlarımızın sevgi isterken nasıl bir mırıldanma veya davranış ile bize geldikleri onları sevmemize nasıl izin verdiğini bilmemiz gerekiyor. Ne de olsa tırmık izleri ile karşılanmak hiç hoş olmayacaktır. Peki, sevgi isteyen bir kedi nasıl davranır?

Sevgi İsteyen Kedi Nasıl Davranmaktadır?

Sevgi isteyen bir can dostumuz var ise bunu çok farklı şekillerde gösterecektir. Can dostlarımızdaki bu sinyaller diğerlerine göre çok daha belirgin olabilir. Örnek verecek olursak kedi dostlarımız mutlu olduğu takdirde kuyruklarını sallamaktadır. Bazı can dostlarımız ise miyavladığı gibi diğerleri ise sürtünebilir. Can dostlarımızın uzun bir süre boyunca yanındaysanız incelikli bir şekilde sevgilerini fark etmeniz mümkündür.

Elinize ya da başınıza sürtünen bir kedi dostumuz var ise muhtemelen size sevgisini göstermeye çalışıyordur. İşte, bu davranış kedi dostlarımızda sevildiğinin göstergesidir. Bununla birlikte size güvendiğinin de göstergesi olarak akıllara kazınır. Can dostlarımız için bu işaret durumu, muhtemel olarak kedi dostlarımızın sahibine ödeyebileceği en güzel iltifatlardandır. Diğer bir yaygın durum ise kafa atmak veya ayak bileğinize sürtünme durumu olacaktır. Kedi dostlarımız sevgilerini bir başka şekilde yani size sarılmayı da tercih edebilir. Bu durumda yanınızda uyumak gibi bir davranış da gösterebilir. Biraz kedi dostlarımızın kişilik ve karakter yapıları ve biraz da aranızdaki iletişim gücü tam olarak belli edecektir.

Can dostlarımız, özellikle de uyurken çok koruyucu olurlar. Kucağınıza sarılırsa bu tamamen size güvendiğinin en büyük göstergesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bir kedi dostumuzun arkasından gelen koku da güven göstergesi olarak görülmektedir. Can dostlarımız rahat olmanızı isteyecektir. Diğer belirtiler ise yavaş göz kırpma, mırıldanma, kucakta uyumak, kuyruk hareketleri, miyavlama, sırt üstü uzanma şeklinde sıralanabilir. Onlara özel ilgi gösterip masajlar yapıp günlük aktivite sırasında en güzel şekilde iletişimler kurarsanız size güven duyguları daha fazla aşılanacaktır.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X