Anasayfa

 Shetland Çoban Köpeği Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

Shetland Çoban Köpeği cinsi köpek dostlarımız oldukça uysal, zeki ve sadfık yapısı ile ön plana çıkar. Eğitimleri oldukça kolay ve uyumlu bir köpek olmaları ile en popüler ev köpekleri cinsleri arasında yer almaktadır. Shetland Çoban Köpeği cinsi köpeklerin bedeni, yüksekliklerinden daha uzun ancak küçük yapılı çevik bir ırktır. Çift katmanlı tüylere sahip olan bu cins, yoğun ve kısa tüylerle kaplıdır. Dış kapalamları sert, düz ve uzundur. Shetland Çoban Köpeği cinsi köpekler Sheltie ismi ile de bilinirler. Çevik, pürüzsüz ve hızlı bir yürüyüşe saihp olan bu cins, çevrede olan bitene karşı oldukça sorgulayıcı ve meraklıdır. Koruma içgüdüsü yüksek ve harika bir aile köpeğidir.

Shetland Çoban Köpeği Cinsi Köpeklerin Karakter Özellikleri

Shetland Çoban Köpeği cinsi köpek dostlarımız hayat dolu, sadık, neşeli ve eğitimi kolay bir ırktır. Sevdikleri ve aileleri ile birlikte zaman geçirmek onlar çok mutlu etmektedir. Onlara bakan kişilere karşı sıcak, çok cana yakın ve arkadaş canlısı olan bu ırk, yabancı kişilere ise temkinli yaklaşmaktadır. Çocuklar ile iyi anlaştığı bilinen Shetland Çoban Köpeği cinsi köpekler çocuklarla harika bir oyun arkadaşı olurlar. Genel olarak sıcakkanlı, sakin ve utangaç bir köpek ırkı olan Shetland Çoban Köpeği cinsi köpekleri doğru eğitimlerle öne çıkartmalısınız.

Oldukça zeki olan Shetland Çoban Köpeği cinsi köpekler zekasının tıpkı insan zekası kadar iyi olduğu düşünülmektedir. Uysal, eğitime karşı istekli ve yeni şeylere öğrenme kerakı olması sebebi ile kolay geçer. Onlara bakan kişileri memnun etmeye istekli olan Shetland Çoban Köpeği cinsi köpekler süreci olumlu etkiler.

Sevdiklerine ve ailesine oldukça bağlı olan bu cins sizlerin mutluluğu ile mutlu olur. Bu karakter özelliği ile Shetland Çoban Köpeği cinsi köpekler tam bir ev köpeği olarak görülmüştür. Yaşamış oldukları aile içinde onların karakterlerine göre kendini şekillendiren ve geliştiren maharetli bir cinstir.

Yavruyken başlanan olumlu eğitim ile birlikte çeviklik, itaat ve hayvancılık görevlerinde çok iyi bir şekilde başarılı olurlar. Shetland Çoban Köpeği cinsi köpeklerin görev bilinci çok yüksektir. Ona verilen işi anında başarmak için çaba gösterirler.

Apartman hayatına kolayca uyum sağlayan Shetland Çoban Köpeği cinsi köpekler orta büyüklükte bahçeli bir evde kolayca yaşayabilirler. Shetland Çoban Köpeği cinsi köpekler havlama konusunda eğilim içerisindedirler. Yüksek sesleri ile havlamaları meşhur bir yapısıdır. Havlamanın önüne geçmenin en kolay yolu ise henüz yavru iken vereceğiniz susma komutunu öğretmenlisiniz.

Shetland Çoban Köpeği Cinsi Köpeklerin Bakımı Nasıl Yapılır?

Bu harika köpekler çift katmanlı kürke sahiptir. Orta seviyede bakıma ihtiyaç duyan Shetland Çoban Köpeği cinsi köpeklerin tüy dökümünü azaltmak için haftada 2 ya da 3 kez fırçalama işlemi yapmalısınız. Ayrıca, yıl içinde dökülen tüylerde artış beklenir. Bu sebeple, taranmasına, beslenmesine ve bakımlarına çok dikkat etmelisiniz.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X