Anasayfa

 Silky Terrier Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

Bugün sizlere dünya güzeli olan bir köpeğin tüm özelliklerinden ve bakımından bahsetmek istiyoruz. Oldukça sevimlive zeki bir canlı olan bu köpek ırkı avcılık yetenekleri ve keskin zekaları ile birçok ülkede nam salmıştır. Silky Terrier cinsi köpek dostlarımız bir süs köpeği olmasına karşılık oldukça çalışkan köpek ırklarından bir tanesidir. Geçmişte fare avcılığı ve haşere avında kullanılan bununla birlikte 19. yüzyıl sıralarında Avustralya'da yetiştirilmeye başlamış Silky Terrier cinsi köpek dostlarımızın atasının Yorkshire Terrier olduğu biliniyor. Ayrıca Avustralya ülkesinde yetişmeye başladığı için Sidney Terrier olarak da isimlendiriliyor. Silky Terrier cinsi köpek dostlarımız iri boyutlara sahip uzun tüylü köpek ırklarındandır. Bununla birlikte Silky Terrier cinsi köpek dostlarımızın gövdesi, boyuna göre çok daha uzundur. Yorkshire Terrier cinsi köpek dostlarımız ile arasındaki farkın ana sebebi bu köpek dostlarımızın diğer atalarının Avustralya Terrier cinsi köpek dostlarımızın olması ile ilgilidir. İngilizce de "ipeksi" sözcüğünün karşılığı olan "Silky", Silky Terrier cinsi köpek dostlarımızın tüylerine nazaran yapılmış güzel bir atıf olarak kayıtlara geçmiştir. Silky Terrier cinsi köpek dostlarımızın en bilinen özelliği de ipeksi ve uzun tüyleridir. Avrupa'daki ülkelerde oldukça fazla tanınmış bir cins olan Silky Terrier cinsi köpek dostlarımız 1959 yılından beri farklı bir cins olarak kabul edilir.

Silky Terrier Cinsi Köpek Karakter Özellikleri

Silky Terrier cinsi köpek dostlarımızın en fazla bilinen özelliği uyanık bir köpek olmasıdır. Bu minik patili dostlarımızın cesur olması ile birleşen uyanıklık durumu Silky Terrier cinsi köpek dostlarımızı diğer ırklardan bir nebze de olsa ayırmaktadır. Silky Terrier cinsi köpek dostlarımız sahiplerine karşı sosyal, sevecen ve sadık bir köpektir. Genel anlamda Silky Terrier cinsi köpek dostlarımızın kucak köpeği fikri yanılmanıza sebep olacaktır. Asla bir kucak köpeği olarak beslenemez. Silky Terrier cinsi köpek dostlarımız koşmayı ve özgürce hareket etmeyi çok sever. Kucakta taşınmayı pek de sevmez. Silky Terrier cinsi köpek dostlarımızın yürüme özgürlüğünü asla kısıtlamamalısınız. Silky Terrier cinsi köpek dostlarımız yer kazmayı çok sever bu konuda adeta bir uzman görünümündedir. Heyecanlı ve aktif bir yapısı vardır.

Silky Terrier Cinsi Köpek Bakımı

13 ile 15 yıl kadar ortalama ömrü olan Silky Terrier cinsi köpek dostlarımızın bakımı biraz sizi zorlayabilir. Uzun ve sık yapıdaki tüyleri en zor bakım konularından bir tanesidir. Ara ara düğüm haline gelen tüylerini düzenli taramak önemlidir. Silky Terrier cinsi köpek dostlarımızın düğümleri yara bile olabilir asla buna izin vermemelisiniz. Her gün en az 15 dakika köpek dostlarımızı fırçalamalısınız.

Silky Terrier cinsi köpek dostlarımızı banyo yaptırabilirsiniz. Banyo için köpek şampuanı tercih etmeniz doğru olacaktır. Tırnak bakımı ve rutin veteriner kontrolleri de çok önemlidir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X