Anasayfa

 Singapura Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

Dünyanın en küçük kedi ırkını tanımaya hazır mısınız? Singapura ırkı kedinin, türlerinden tek farkı mini boyutlarda olması değil. Anavatanları olan Singapura'yı taşıyan bu ırk, diğer kedilerden farklı olarak doğdukları anda uzun tüylüdür. Bu tüyler, Singapura cinsi kedilerde yetişkinliğe eriştikçe kısalır. Kesin bir düşünce olmasa da atalarının arasında olduğu bilinen Habeş kedileri ve Burmese yani diğer adı ile Birman kedileri ile akrabadır. Bu sıradışı durum, Singapura kedi cinslerinin kökeni konusunda tartışmaya yol açmıştır. Ancak, bu kedi dostlarımız hakkında kesin bir bilgi var ise o da Singapur'dan ABD'ye götürülüp üretimlerinin yapıldığı konusudur. 70'li yıllarda Signapur'da görülen bu minik dostlarımızın, ayrı bir cins olarak kabul edilmesi 90'lı yılları bulmuştur. Singapur'un ulusal değeri olarak bilinen Singapura cinsi kediler, özellikle tırmanma konusunda inanılmaz yeteneklidirler. Sizlerle minik Singapura cinsi kedilerin özelliklerine dikkatlice bakalım...

Singapura Kedisi Genel Özellikleri Nelerdir?

Şimdi de Singapura kedi cinslerinin genel özelliklerini madde madde sıralayalım. Onları daha yakından tanıyabilmek için şimdi maddeleri okuma zamanı!

  • Bir ada ülkesi olan Singapur, anavatanları olarak kabul edilmiştir.
  • Dünyanın en küçük boyutlarına sahip olan bu cinsin ağırlıkları 1,5 ile 3 kilogram arasında değişkenlik gösterir.
  • Dünyaya geldiği sırada uzun tüy yapılarına sahip olan Singapura cinsi kedilerin sık ve kısa tüyleri, gri ve siyah tonlarındadır.
  • Renk genişlerine sahip olan bu ırk, kürk yapısı konusunda desenli olabilir. Genelde ise boyun ve karın bölgelerindeki tüyler tüm ırklarında daha açık renktedir.
  • Oval şeklinde gözlere sahiptir. Kafalarına göre gözleri epey büyüktür. Göz renkleri ise sarı, yeşil ya da ela tonlarındadır. Kulakları dik ve büyüktür. Kuyrukları ise gövdeleri ile kıyaslandığında kısa sayılabilir.
  • Hareketli ve oyuncu bir yapısı vardır.
  • Tırmanma konusunda az önce de belirttiğimiz gibi inanılmaz yeteneğe sahiptir.
  • Dünyanın en zeki kedi ırkları arasında yer alan Singapura cinsi kediler, eğitime oldukça yatkındır.
  • Sevecen ve sosyal canlılardır. Tanımadıkları insanlarla dahi oldukça iyi anlaşır.
  • Agresif bir yapıya sahip değillerdir. Köpekler de başta olmaz üzere tüm evcil dostlarımız ile iyi anlaşır. Üstelik aynı ev içerisinde bile yaşayabilir.
  • Gürültücü ve geveze değillerdir. Çok fazla miyavlamaz ama kendileri ile konuşulmasından büyük keyif alırlar.
  • Yalnız kalmayı pek sevmezler.
  • Genelde sağlıklı kedilerdir. Bilinen kalıtsal bir hastalığı yoktur.
  • Ortalama ömürleri ise bakımlarına ve mama çeşitlerine bağlı olarak değişkenlik gösterse de 15 yıl kadardır.

Singapura Kedi Cinsi Bakımı Nasıl Yapılır?

Cana yakın doğası ve sevimli yüzleri ile öne çıkan ve kendilerini kedi severlere hayran bırakan Singapura cinsi kedi ırkı, insanlarla oldukça sıcak ilişkiler kurması ile tanınmaktadır. Yalnız yaşayanlar ve evde sürekli olarak vakit geçiren insanlar için birebir olan bu ev arkadaşı, kucakta uyumaya bayılıyor. Mini boyutları ile evde beslemeye oldukça uygun olan Singapura kedi ırkı, mevsim geçişlerinde dahi oldukça az tüy dökmeleri sebebi ile alerjisi olanlar için avantajdır. Bu kedi ırkının bakımında en zorlu konu ise tırmanma konusundaki başarılarıdır. Evdeki hemen hemen her eşyanın üzerine çıkıp inmeyi günlük rutini haline getirebilir. Singapura kedi ırkının tırnaklarını düzenli olarak kestirmezseniz evdeki eşyalara zarar vereceği aşikârdır. Tırnak bakımlarının yanında onlara kedi tırmalama tahtası almanız önem arz eder. Özellikle de büyük boyutlarda olan kapsamlı kedi tırmalamarı günlük enerji atımına yardımcı olur. Anlattığımız üzere bu ırk, oldukça hareketli ve oyuncudur.

Keskin zekalarının yanında yaşam alanlarına ve onlara bakan kişilere hızlıca adapte olabilirler. Bu ırk, inanılmaz zekası ile diğer canlılarla da iletişim kurmada zorluk yaşamaz. Eğitime açık hale gelen Singapura cinsi kediler, köpekler dahil her türlü evcil hayvanlarla yaşayabilir.

Sizlere bu yazımızda Singapura cinsi kedilerin bakımı, özellikleri ve hakkında bilgi vermek istedik. Bizleri takip etmeyi unutmayın.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X