Anasayfa

 Yaşlı Kedimin Sağlığını Nasıl Koruyabilirim?

Kedi dostlarımızın bütün yaşam evresinde özel gereksinimler bulunur. Bu gereksinimer direkt olarak göz önünde bulundurulur ve rutinler oluşturulur. Bunun yanında egzersiz planı yapılması ya da beslenmesinin sağlanabilmesi hem sağlıklarının korunabilmesi hem de konforlu bir yaşam sürebilmeleri açısından önemli rol alır. Kedi dostlarımızın yaşlılık dönemi de değişen ihtiyaçlarının karşılanmasını gerektiren çok önemli bir dönemdir. Kedi dostlarımız yaşlandığı vakitte son derece sağlıklı görünebilir ve sağlıklı göründüğü için yaşlılık dönemlerinin gerçeğini göz ardı edebilirsiniz. Bu sebeple yaşlılık evresine girdiği andan itibaren yani bu tam olarak 11 ile 14 yaş olarak kabul edilir, dikkatli olunması ve ek tedbirlerin alınabilmesi çok önem arz eder.

Suya Erişimleri Kolaylaştırılmalı

Kedi dostlarımızda yaşlanma dönemi ile beraber metabolizma hızı son derece azalmaya başlayacaktır. Buna rağmen kabızlık ve böbrek hastalıkları görülme sıklığı da yaşlı kedi dostlarımızda çok fazla olduğu bilinir. Yaşlanan kedi dostlarımızın suya erişimleri son derece kolaylaştırılması gerekiyor. Su tüketimlerinin direkt olarak takip edilmesi çok büyük önem taşır. Ayrıca, yeterince su içmediklerinde de dehidrasyon riski artacaktır. Bunun yanında dehidrasyon ile birlikte birçok sağlık sorunu oluşabilir. Yaşlı kedi dostlarımızda su tüketimi direkt olarak daha çok su içmelerini teşvik etmek ve beslenimlerinde veteriner hekimlerin önermiş olduğu sıklıkta yaş mama eklenmesi ile artırılmaktadır.

Daha Fazla Gözlem Gerekebilir

Kedi dostlarımız hasta olduğunda ya da ağrı hissettikleri zaman saklama konusunda uzman varlıklardır. Vahşi doğada zayıflıklarını kamufle edip en iyi şekilde hayatta kalmaya elverişli olduklarından dolayı sağlık sorunu yaşadıkları kolay bir şekilde anlaşılmayabilir. Yaşlı kedi dostlarımızda davranış ya da rutin değişimlerinin takip edilmesi hızlı bir şekilde sağlık sorununu erken dönem içerisinde fark edilebilmeyi sağlamaktadır. Özellikle idrardaki sıklık ve miktardaki artış, su tüketimindeki belirginlik, ishal ya da kabızlık durumu fark edildiğinde veteriner hekime başvurmanız çok önemlidir. Minik patili dostlarımızın yaşlılık dönemleri konforlu geçebilmesi adına veteriner hekiminizi daha fazla ziyaret etmeniz gerekebilir. Rutin veteriner kontorlleri her zaman kedi dostlarımızın sağlığı için de çok faydalı olacaktır. Bunu unutmamanız gerekebilir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X