Anasayfa

 Sokoke Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

Oldukça köklü, eğlenceli ve vahşi bir içgüdüye sahip olan bir kedi ırkından bahsedeceğiz. Anavatanı Afrika olan oldukça eski bir kedi türü olan Sokoke ırkı kedi dostlarımız, birçok eğlenceli özelliğe sahip olan mükemmel bir kedi ırkıdır. 1977 yılında Jeni Stater isimli kişi, Kenya'nın doğu bölgesine yakın bir alanda yaşayan büyük kedi ve yavrularını buldu. 1978 yılında ise bu kişi Watamu bölgesinde kedileri kullanıp üreme programına gerçek anlamda başlamış oldu. Sokoke cinsi kedi dostlarımız orijinal olarak nadir bulunan ve doğal olarak yetiştirilmiş kedi ırkıdır. Bu dostlarımız Arabuko Sokoke ormanının ismini almıştır. İlk olarak Danimarka ülkesine gittikten sonra popüler hale gelmiştir. 2004 yılında ise Kedi Derneği tarafından tanınmış bir cins olarak kayıt altına alındı.

Sokoke Cinsi Kedi Karakter ve Kişilik Özellikleri

Sokoke cinsi ekdi dostlarımızın Doğu Kenya'da insan müdahalesi olmadan Sokoke Ormanları'nda doğal seçilim ile evrimleşmiş dünya üzerindeki en bulunmaz kedi cinslerinden bir tanesidir. İnanılmaz güzel bir tüy yapısı vardır. Sokoke cinsi kedi dostlarımız atletik bir yapıya, benzersiz bir mizaca ve arkadaş canlısı kişilğe sahip olması ile tanınmaktadır. Bununla birlikte ona bakan kişiler ile beraber sohbete oldukça olumlu baktığı biliniyor. Sokoke cinsi kedi dostlarımız sevimli ve rahat bir arkadaştır. Bu ırk, insanlardan hoşlanmaktadır ancak pek de haşır neşir olmazlar. Kendi şartları dahilinde yakınlık kurmak isteyebilir. Örneğin kucaklanmaktan ya da yakınlık kurmak sadece onların şartlarında olabilir. Sokoke cinsi kedi dostlarımız iyisi ve kötüsü ile mükemmel bir Afrika evcil kedisi olarak biliniyor. Sokoke cinsi kedi dostlarımız resmen doğuştan bir gevezedir. Ortada hiçbir durum yok iken bile saatlerce mırıldanıp durabilir. İnsanlara karşı sevimli halleri ile dikkat çeker. Örnek verecek olursak sizler dışarıdan geldiğinizde onları coşku ile karşılamak adına kapıya koşar ve ayaklarına dolanmaktadır. Birlikte yaşamış olduğu insanlara karşı çok sadık bir kedi ırkıdır. 

Sokoke Cinsi Kedi Bakımı

Sokoke cinsi kedi dostlarımız özel bir diyete ihtiyaç duymaz. Birçok kedi ırkı gibi yüksek kaliteli besin değeri olan mamalar ile beslemek her zaman çok iyi olacaktır. Kaliteli bir mamayı yemeyi çok sever. Rutin veteriner kontrollerini ve haftalık olarak taramayı atlamamalısınız. Bu kedi ırkı obezite olmaya meyillidir. Lütfen veterinerin önerdiği kadar beslenme miktarı kullanın.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X