Anasayfa

 Yavru Kediye Yetişkin Kedi Maması Verirsem Ne Olur?

Yavru kedi dostlarımıza bakmak en keyifli durumlardan birisidir. Yeni keşiflerle dolu bir yolcuğa hazırsanız ne mutlu size. Onların sağlıklı şekilde büyüyebilmeleri adına en doğru adımlarla ilerlemeniz gerekir. Bir kedi dostumuzun sağlığı konusunda en önemli hususlardan birisi doğru beslenimidir. Özellikle de yavru kedi dostlarımızın sağlıklı bir şekilde gelişmeleri için doğru oyunları oynamak, zaman geçirmek ve bakım ihtiyaçlarını kusursuz şekilde karşılamak önemlidir. Fakat, hepsinin başında beslenme olduğunu unutmamalıyız. Bu durumda yavru kedi dostlarımızın nasıl beslenmesi gerektiği konusunda bilinçlenmeliyiz.

Birçok insan yavru bir kediye bakmaya başladığında "yavru kedime yetişkin kedi maması versem ne olur?" sorusunu gündeme alıyor. Özellikle evde birden fazla kedi dostu olan kişilerin yetişkin ve yavru mamalarını ayrı ayrı sunmak ve her kedi dostunun kedisi için uygun mamayı tüketmesi gerektiğini düşünmesi zor bir deneyim gibi gözükebilir. Asıl konu kedi dostlarımızın beslenmesi olduğunda kesinlikle tembel olmamalıyız.

Yavru ve Yetişkin Kedi Maması Arasındaki Farklar Nelerdir?

Yavru kedi dostlarımıza yetişkin kedi maması vermek hemen olumsuz etkiler yaratmaz. Sonuç olarak kedi dostlarımızın kedi maması yemesi birçok insan için normal bir durumdur. Fakat, yavru kedi dostlarımızın beslenimleri göz önünde bulundurulduğunda mamalar arasındaki farklar neden yavru kedi dostlarımıza yetişkin kedi maması vermememiz gerektiğinin cevabını veriyor.

Bu bağlamda, yavru kedi mamalarını incelememiz gerekir. İncelendiğinde, mama içeriğinde yetişkin kedi mamasına kıyasla daha yüksek yağ asidi ve protein olduğunu görebilirsiniz. Kedi mamasında bulunda taurin miktarı yavru kedi mamalarında diğer mamalara oranla daha yüksektir. Tüm bunların sebebi yavru kedi dostlarımızın büyüme sırasında daha fazla besin ögesine ihtiyaç duymasıdır. Yavru kedi mamaları, porsiyon başına daha fazla enerji verir. 

Yavru kedi dostlarımızın, yavruluktan yetişkinliğe geçişinde tam büyüme sırasında, yetişkin kedilere kıyasla daha fazla vitamin ve minerale ihtiyacı vardır. 

Düzenli olarak yavru kedi maması tüketen yetişkin bir kedide obezite tespit edilebilir. Bunun yanında birçok farklı sağlık sorunu da gündeme gelecektir.

Sizlere bu yazımızda yavru ve yetişkin kedi maması arasındaki farklar nelerdir sorusunun cevabını vermeye çalıştık. Bizi takip etmeyi unutmayın.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X