Anasayfa

 Yavru Köpek Aşı Takvimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Aşı takvimine uymak, değerli köpeğinizin sağlığını korumak ve gelişimini desteklemek için çok önemlidir. Yavru köpeğinizin bağışıklık sistemini desteklemek için çeşitli aşıların belirli bir sırayla ve belirli bir sıklıkta yapılması gerekir.

Elbette yavru bir köpeğin bakımı büyük bir sorumluluğu da beraberinde getirir. Bunun nedeni, evinize girdiği andan itibaren size bağımlı hale gelmesidir. Bu nedenle en önemli sorumluluğunuz köpeğinize en iyi şekilde bakmak ve onun rahat bir yaşam sürmesini sağlamaktır.

Aslında, yavru köpekler doğduklarında hastalıklara karşı bağışıklığa sahiptirler, ancak bu doğal bağışıklık zamanla aşınarak onları hastalıklara karşı daha duyarlı hale getirebilir. Bunu önlemek için köpeğinizi sıkı bir aşı programına tabi tutmanız çok önemlidir.

Peki köpeğinizin aşı takvimindeki aşılar neden bu kadar önemlidir? Bu sorulara yanıt verecek materyalleri bir araya getirdik. Şimdi başlayalım ve bu konu hakkında bilmeniz gerekenleri listeleyelim.

Hayatının geri kalanını sizinle birlikte geçirmeye ve aynı evde yaşamaya söz veren değerli dostunuza karşı ilk göreviniz onun iyi kalmasını sağlamaktır. Köpeğinizi hastalıklardan korumak için, yetiştirme sürecinin bir parçası olarak çeşitli aşılamalar yapılmalıdır. Peki, köpeğinizin aşıları hakkında tam olarak bilgi sahibi misiniz? İşte köpeğinizin aşı takvimi hakkında bilmeniz gereken çok önemli bilgiler

Bir aşı takvimi oluşturun

Köpeğinizi aşılama zamanı geldiğinde, hastalıklarla savaşan bağışıklığını artırmak için uygun bir aşılama programı ayarlamak önemlidir. Yapılacak aşılar ve aşı sayısı, köpeğin maruz kaldığı hastalığa, köpeğin beslenme şekline ve yılın zamanına bağlı olarak değişebilir. Bunu elbette en iyi veteriner hekiminiz planlayacaktır.

Buna ek olarak, bazı aşılar zorunludur ve diğerleri ihtiyaç duyulduğunda ve sahibinin ve veterinerin tercihlerine göre yapılır.

Büyüme mevsimi boyunca aşıların eksiksiz yapılması kadar önemli bir konu da besleme meselesidir. Bu konu hakkında daha fazla bilgi için yavru köpek beslenmesi bölümüne bakın.

Elbette, köpeğinizin aşı programını belirlerken iyi bir planlama yapmak önemlidir. Çünkü köpeğiniz için eksik veya yanlış bir aşılama programı çok tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Bu konuyu en iyi veteriner hekiminiz belirleyecektir. Bu tür yazıların yalnızca bilgilendirme amacıyla yazıldığını unutmayın.

Vücut ısısını sık sık kontrol edin.

Aşıdan sonra vücut ısısında artış olması normal kabul edilir. Ancak ateş maalesef olumsuz sonuçlar doğurabilir. Böyle bir durumda derhal veterinerinize başvurun.

Aşıların tam bir önlem olmadığını unutmayın.

Köpekler için veteriner aşıları Yavru köpeklerin aşılanması konusunda akılda tutulması gereken bir diğer nokta da aşıların yavru köpeğinizi tam olarak korumadığıdır. Aşılar sadece köpeğinizin diğer köpekler tarafından enfekte edilme olasılığını azaltır.

Aşılardan önce ve sonra köpeğinizi sudan uzak tutun.

Veteriner aşıları en az altı haftalık olan ve sütten kesilmiş küçük köpeklere uygulanır. Aşıdan üç gün önce ve üç gün sonra su vücuttan uzak tutulmalıdır. Yine elbette bu konuyu en iyi veteriner hekiminiz tayin edecektir. Lütfen bu konuyu veteriner hekiminize de danışınız.

 


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X