Anasayfa

 Akita İnu Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

Akita İnu cinsi köpek dostlarımızın anavatanı Japonya ülkesidir. Oldukça güçlü ve heybetli bir görüntüye sahip olan Akita İnu, tüm dikkatleri hızlıca üstüne çekmeyi başaran nadir köpek dostlarımızdan birisidir. Akita İnu cinsi köpek dostlarımız isimlerini Japonya ülkesinin bir bölgesinden alıyor. Ayrıca 1600'lü yıllar sırasında Japonya saraylarında bekçi köpeği olabilmesi maksadıyla yetiştirilmiştir. Buna bağlı olarak Kuzey Japonya'nın Akita şehrinde üretimi sağlanmıştır. Spitz cinsi köpekler sınıfında yerini alan Akita İnu cinsi köpek dostlarımız, Antik Japonya kökenindeki mezarlarda bulunan köpek dostlarımıza benzetilmektedir. Elbette 19. Yüzyıl sırasında yerli Japonya köpek dostlarımızın bir araya gelmesi sonucunda günümüzdeki görünümünü almıştır. Anavatanı Japonya olan Akita İnu cinsi köpek dostlarımız ilk kez 1937 yılında Amerika'ya götürülmüştür. Hellen Keller'in Akita İnu cinsi köpeği olmuştur. 2. Dünya savaşı bittikten hemen sonra ise Japonya'da bulunan Amerika Birleşik Devletleri askerleri yanlarına Akita İnu cinsi köpek dostlarımızı almış ve bu ırkın çok fazla popüler olmasını sağlamıştır. Film yıldızı Haçiko, Akita İnu cinsini canlandırmıştır.

Akita İnu Cinsi Köpek Karakter Özellikleri

Akita İnu cinsi köpek dostlarımız son derece zekidir. Spitz köpek cinsleri karakterleri dolayısı ile birbirilerine çok benzerler. Sadık bir köpek olan Akita İnu cinsi köpek dostlarımız sahiplerine karşı oldukça bağlıdır. Özgür ruhlu olmayı tercih ederler ve bağımsız yaşamak onlar için hayat felsefesi olmuştur. Kendi kurallarını yaşamak isteyen Akita İnu cinsi köpek dostlarımız, inatçı bir kişiliktedir. Ancak bu inatçı kişiliğini kırabilmek adına henüz yaruyken iyi eğitilmesi gerekmektedir. Sürü psikolojisi bu köpek dostlarımız için uygun değildir. Grup arkadaşlığı konusunda başarılı bir köpek ırkı değildir. Akita İnu cinsi köpek dostlarımız aile üyeleri ile arası çok iyidir. Diğer evcil dostlarımıza karşı saldırganlık gösterebilirler. Dikkatli, odaklanma ve keskin zeka konusunda hiçbir sıkıntıları yoktur. Asil bir kökene sahiplerdir. Koruyucu, nazik ve iyi bir dostturlar. Tehlikeye karşı ailelerini korumakta çok başarılı bir dosttur. Akita İnu cinsi köpek dostlarımız zamanının tümünü ailesi ile geçirmekten büyük keyif alır.

Akita İnu Cinsi Köpek Bakımı

Akita İnu cinsi köpek dostlarımızın bakımı pek de zaman almaz. Tüy dökme mevsimleri dışında sürekli tüy dökülmesi yaşamazlar. Akita İnu cinsi köpek dostlarımızın tüylerinin haftada 2 kez taranması yeterlidir. Bunun yanında sonbahar ve ilkbahar aylarında tüy dökümü normaldir. Rutin veteriner kontrollerini asla unutmamalısınız.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X