Anasayfa

 Amerikan Hairless Terrier Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

Minik ve tüysüz vücutları ile görenleri oldukça hayrete düşüren bir köpek dostumuz ile karşınızdayız. İşte o köpek cinsi Amerikan Tüysüz Terrier! 1972 yıllarında Amerika Birleşik Devletleri'nde ortaya çıkan Amerikan Tüysüz Terrier cinsi köpeğin anavatanı da ABD'dir. Bu köpek cinsinin atası ise Rat Terrier cinsi köpektir. Bu köpek dostlarımızın tüysüz olmaları bakımlarını kolaylaştıran bir durum olarak görülmemelidir. Çünkü tüyler bedenlerini soğuktan ve güneşten korumak için son derece gereklidir. Özellikle yaralanmalardan koruyan tüyler olmadığında çok dikkat etmek gerekir. Bu konuda çok savunmasız olan Amerikan Tüysüz Terrier cinsi köpek dostlarımız atak ve cesur varlıklardır. Ebeveynlerine çok bağlı olan bu varlıklar aileden görmüş olduğu her canlıyı korumak için çaba gösterir. Amerikan Tüysüz Terrier cinsi köpek dostlarımız tüysüz olmaları sebebi ile çok dikkat çekse de cesur doğaları, sadakatleri ve sevecenlikleri sayesinde çok sevilmiş bir türdür. Henüz çok yeni, 2016 yılında ayrı bir cins olarak tüm dünyaya yayılmaya başlamıştır.

Amerikan Tüysüz Terrier Cinsi Köpeğin Genel Özellikleri Nedir?

Şimdi de madde madde sıralayacağımız Amerikan Tüysüz Terrier cinsi köpek hakkında bilgilere erişebileceğiz. Bu bilgiler sayesinde onları çok daha yakından tanıyacaksınız.

  • Anavatanları ABD olan Amerikan Tüysüz Terrier cinsi köpeklerin ataları ise Rat Terrier cinsi köpeklerdir.
  • Mini ırk arasında yer alan bu köpek dostlarımız 20 ile 40 santimetre kadar yüksekliğe ulaşırken ağırlıkları ise 3 ile 7 kilogram aralığında olabilir.
  • Deri renkleri genelde gri ve kahverengi tonlarındadır.
  • Amerikan Tüysüz Terrier cinsi köpekler aşırı enerjik varlıklardır. Bu sebeple günlük egzersizleri aksatılmamalıdır.
  • Amerikan Tüysüz Terrier cinsi köpekler çok zekidir.
  • Amerikan Tüysüz Terrier cinsi köpek dostlarımız son derece sahiplerine bağlıdır. Ayrıca çocuklarla ve yaşlılarla çok iyi anlaşan Amerikan Tüysüz Terrier cinsi köpek dostlarımız evde yaşamaya uygundur.
  • Soğuk havalardan, güneşten ve yaralanmalardan tüysüz olmaları sebebiyle çok çabuk etkilenirler.
  • Mama seçimi kesinlikle deri bakımını her yönden besleyen bir üründen yana yapılmalıdır.
  • Amerikan Tüysüz Terrier cinsi köpek dostlarımızın ortalama ömürleri ise 14 ile 16 yıl arasındadır.

Amerikan Tüysüz Terrier Cinsi Köpek Bakımı

Amerikan Tüysüz Terrier cinsi köpek dostlarımızın bakımındaki temeli daima eğitim ve deri hastalıklarını korumak olmalıdır. Ayrıca bu canlılar çok zekidir ve kolayca eğitim alabilir. Ancak, inatçı yapıları ve hassas doğaları gereği Amerikan Tüysüz Terrier cinsi köpek dostlarımız olumlu yöntemlerle eğitilmesini zorunlu kılar. Dolayısı ile bu köpek dostlarımıza sert davranmamak ve onları ödül mamaları ile eğitmek çok doğru bir davranış olacaktır. 

Amerikan Tüysüz Terrier cinsi köpek dostlarımız soğuk hava şartlarına ve güneşe karşı son derece korunlaıdır. Ayrıca başları ve gövdeleri tüyler tarafından korunmadığı için yaralanmaya karşı çok hassastır. Amerikan Tüysüz Terrier cinsi köpek dostlarımız atak, hareketli ve çok enerjiktir. Tasmasız dışarı çıkarmamak gerekir.

Ayrıca Amerikan Tüysüz Terrier cinsi köpeklerin düzenli veteriner kontrollerini de lütfen unutmayın.

Sizlere bu yazımızda Amerikan Tüysüz Terrier cinsi köpek dostlarımız hakkında detaylı bilgiler vermeye çalıştık. Bizi takip etmeyi unutmayın.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X