Anasayfa

 Havanese Cuban Bichon Köpek Irkı Özellikleri ve Bakımı Nelerdir?

Havanese Cuban Bichon Köpek Irkı Özellikleri ve Bakımı Nelerdir?

Mükemmel derecede sevimli bir görünümleri olan Havanese Cuban Bichon, isimlerinden de anlaşılacağı üzere Küba kökenlidirler. Anavatanlarının sıcaklığını yansıtan bu ırklar, çok neşeli ve oyuncu bir mini ırk köpek türlerindendir. Sahiplerine bağlılıklarıyla bilinmekte olan Havanese’ler, mini ırk köpekler arasında en dayanıklı olan köpeklerdendir. 19. Yüzyılda Güney Amerikalı soylular tarafından beslenmekte olan bu köpekler, soyluluk simgesi olarak görülmüştür. Kökenleri nesilleri tükenmiş yerel Küba köpeklerine dayanmaktadır. 80’li yıllarda öncelikle Amerika Birleşik Devletleri’nde daha sonrasında Avrupa’da tanınmaya başlanmıştır. Gelişimleri Amerika’da devam etmiştir. Orijinalinde uzun tüylere sahipken yapılan çalışmalar sonucunda kısa tüylüleri elde edilmiştir.

Havanese Cuban Bichon Köpek Irkı Genel Özellikleri

Anavatanları Küba olarak bilinmektedir. Mini ırk köpekler arasındadır. 15-20 santimetre arasında uzunluklara sahiptirler. Dişiler 3-4 kilogram ağırlıklarındadırlar. Erkekler ise 5-7 kilogram ağırlıklarındadırlar. Dönemleri zamanında uzun tüylü olarak ortay çıkmışlardır. Ancak yapılan çalışmalar sonucunda kısa tüylü olarak görünmektedir. Tüy renkleri genellikle gri, beyaz, krem ve sarı tonlarındadır. Eğitimleri oldukça kolaydır. Çok inatçıdırlar. O yüzden eğitimlerinde sert bir yapı uygulanmamalıdır. Oyucu ve çok neşelidirler. Diğer mini ırk köpeklere göre daha sakindirler. Çocuklarla çok iyi geçinirler. Tanımadıklarına biraz temkinli davransalar da sonrasında alıştıklarında kendilerini sevdirtirler. Diğer mini ırklar gibi çok gürültü çıkarırlar. Havlamaktan hoşlanırlar. Herhangi bir bilindik hastalıkları yoktur. Ortalama yaşama süreleri 15-16 yıl arasındadır.

Havanese Cuban Bichon Köpek Irkı Bakımı

Sahiplerine bağlılıklarıyla bilinen Havanese Cuban Bichon ırkı, her zaman sahiplerinin yanında olmak isterler. Diğer küçük ırklar gibi çok inatçı ve hassas bir karaktere sahip oldukları için az ilgi ve sert davranışlar görürseler hırçınlaşabilirler. Ya da direkt olarak küsebilirler. Apartman dairelerinde yaşamları uygun olan Havanese Cuban Bichon köpek ırkı aile içerinde neşe katacak türden bir köpek ırkıdır. Genel olarak uzun tüylüdürler. Ancak daha sonrasında yapılan çalışmalar sonucunda kısa tüylü olarak da görülmektedir. Çok fazla tüy dökmezler. Haftada 3 defa taranması gerekmektedir. Kilo almaya oldukça meyillidirler. Kısırlaştırılmadan sonra çok çabuk bir şekilde kilo alabilecek bir yapıya sahip olan Havanese Cuban Bichon köpekler için mini ırklara özel olarak hazırlanan Light köpek mamaları çeşitleri verilmesi uygundur.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X