Anasayfa

 Bichon Bolognese Köpek Özellikleri ve Bakımı

Bugün, Bichon Bolognese cinsi köpek dostlarımızdan bahsetmek istiyoruz. Diğer Bichon cinsi köpek dostlarımız kadar minik boyutlara sahip olan Bichon Bolognese ırkı, isimlerini, anavatanları olan İtalya'nın şehrinden alırlar. Bologna şehrinin adeta sembollerinden biri haline gelmiş bu minik dostlar, Rönesans yıllarında İtalya'nın soylu insanları tarafından sıklıkla beslenmişlerdir. Avrupa'ya yayılmalarını ele alırsak, bu dönemde İtalyan soylularının bir hediye olarak diğer ülke soylularına göndermesi ile yayılmıştır. Rönesans döneminden sonra yok olma tehlikesiyle karşı karşıya gelmiş olan bu dostlarımız, 21. yüzyılın başlarında İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri'nde oldukça popüler hale gelmişlerdir. Ancak, halen ender sıklıkla bulunan bu cins, yaşadıkları ortama çabuk uyum sağlamaları ile ünlüdür. Ayrıca, Bichon Bolognese cinsi köpekler eğitildiği takdirde diğer evcil hayvanlarla da çok iyi geçinirler. Uyumlu yapıları ve küçük boyutları sayesinde apartman dairelerinde yaşamaları kolaydır. Bichon Bolognese cinsi köpekler oyuncu ve neşelidir. Ayrıca, minicik bacakları ve küçük gövdesi ile uzun süreli egzersizlere ihtiyacı görünenden daha azdır. Onlara bakan kişileri mutlu etmekten çok hoşlanırlar. Bichon Bolognese cinsi köpeklerin Bichon Havanese, Bichon Frise ve Bichon Maltese köpek ırkları ile akrabalığı bulunduğundan az önce saydığımız ırklar ile birçok ortak özelliği bulunmaktadır. Şimdi daha detaylı bilgiler alabilmek için madde madde sıraladığımız genel özellik listesine geçelim...

Bichon Bolognese Cinsi Köpeklerin Genel Özellikleri Nedir?

İşte Bichon Bolognese cinsi köpeklerin genel özellikleri hakkında tam genel bilgi...

  • İtalya ülkesinin Bologna şehri anavatanlarıdır.
  • Küçük köpek ırkları arasında yer alan Bichon Bolognese cinsi köpekler, 28 santimetre civarında bir boya sahiptir. Dişilerde ise boy oranı 25 santimetreye düşmektedir. Ağırlık oranı ise beslenime ve yaşam koşullarına göre değişiklik göstermekte olup 3 ile 5 kilogram aralığındadır.
  • Kürkleri kıvırcık ve dalgalı olabilir. Beyaz ve sık bir tüy yapısına sahiptirler. Genelde beyazdan başka pek rengi yoktur. Tüyleri ise orta uzunluğa sahiptir.
  • Enerjik, hareketli ve oyunculardır.
  • Ayrıca, inatçı kabul edilebilirler. Henüz yavruyken eğitildikleri takdirde her canlı ile iyi geçinirler. Onlara bakan kişilere çok bağlıdırlar.
  • Yabancılara karşı alışana kadar agresif davranabilirler.
  • Bu cins yalnız kalkmaktan hoşlanmaz.
  • Diğer küçük ırk köpekler gibi gürültücüdürler. Oldukça fazla havlama eğilimi gösterebilirler.
  • Öğrenmeye yatkın zeki varlıklardır. Eğitimleri çok zor değildir. Ancak, çabuk sıkılan ve inatçı yapıları sayesinde eğitim zaman zaman zor hale gelebilir.
  • Sindirim sistemi hassas olan Bichon Bolognese cinsi köpek ırkının beslenimine dikkat edilmelidir. Ayrıca, mama dışında gıdalar verilmemelidir.
  • Kalp hastalıklarına ve katarakta yatkınlığı bulunabilir.
  • Bakımlarına ve yaşam koşullarına bağlı değişiklik gösteren ortalama yaşam süresi 14 yıl kadardır.

Bichon Bolognese Köpek Irkı Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bakımları büyük ırk köpek dostlarımıza göre daha kolay olan Bichon Bolognese cinsi köpeklerin tüy bakımı ve egzersiz ihtiyaçlarının yanında beslenim şekillerine de doğru cevap verilmesi gereken varlıklardan birisidir. Diğer türleri gibi kıvırcık tüylere sahip olan Bichon Bolognese cinsi köpeklerin, tüylerinin düzenli şekilde fırçalanması gerekir. Ayrıca, fırçalama işlemleri en az haftada iki kez yapılması gerekir. Çok da fazla tüy dökmeyen bu dostlarımızı yılda bir kez tıraş ettirmeniz, deri sağlığı açısından çok faydalı olacaktır. Bu duruma bağlı olarak, yılda bir kere de köpek şampuanları ile onları yıkayabilirsiniz. Besin ihtiyaçları, sindirim sistemleri ve ağız yapıları da göz önünde bulundurulduğu vakit tahılsız kuru mama ile beslenmeleri önemlidir.

Bichon Bolognese cinsi köpek dostlarımız mini bir ırktır. Bu sebeple diğer ırklara göre egzersiz ihtiyaçları daha azdır. Yine de bu duruma bağlı olarak her gün düzenli olarak yürüyüşe çıkarılması gerekmektedir. Dışarıda mutlaka tasma ile gezdirmeniz gerekir. Ayrıca, sahiplerini koruma içgüdüsü ile boyutlarını hesaba katmadan kahramanlığa girişebilmektedir. Bunun dışında, çok daha iri köpeklere meydan okuyabilirler. Bu, Bichon Bolognese cinsi köpeklerin gösterdiği bir davranıştır. Ancak, yavru iken sosyalleştirildiği vakit bu davranış daha aza inebilir.

Diğer küçük ırklar gibi Bichon Bolognese cinsi köpekler de fazlaca havlamaktadır. BUnun önüne geçmeniz pek mümkün değildir. En çok havladıkları vakitler ise evde yalnız bırakıldığı zamanlardır. Yalnız kalmaktan hoşlanmayan Bichon Bolognese cinsi köpekler, sıkça seyahate giden kişiler için uygun değildir.

Sizlere bu yazımızda Bichon Bolognese cinsi köpek hakkında bilgi vermek istedik. Bizi takip etmeyi unutmayın...


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X