Anasayfa

 Dachshund Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

Dachshund cinsi köpek dostlarımız özellikle Türkiye'de sosis köpek olarak da biliniyor. Uzun bedenleri ile resmen bir sosise benzeyen bu sevimli dostlarımız, 3 farklı türe sahiptir. Bu üç türü farklı yapan ise tamamen tüyleridir. Longhaired Dachshund, Wirehaired Dachshund ve Smooth Dachshund olarak değişkenlik gösteriyorlar. Enerjisi son derece yüksek olsa dahi hızlı bir şekilde yorulan Dachshund cinsi köpek dostlarımız oyun oynamayı çok seviyorlar. Onlara bakan kişiler ile birlikte vakit geçirmek onlar için resmen vazgeçilmezlerindendir. Her köpek cinsinde olduğu gibi bu cinste de eğitim son derece önem arz eder. Av köpeği olarak üretilmiş olsalar da zamanla bu özellikleri törpülenmiş ve evcilleştirilmiş olarak karşımıza çıkmıştır. Dachshund cinsi köpek dostlarımız evde bakılmaya son derece müsait köpek ırklarından birisidir.

Dachshund Cinsi Köpek Tarihçesi Nasıldır?

İsminden de anlaşılacağı üzere Almanya'da üretilmeye başlamıştır. Dachshund cinsi köpek dostlarımız uzun bedeni sayesinde çıkır içerisinde yaşayan hayvanları avlayabilmek adına üretilmiş olduğu söyleniyor. Bunn yanında çok iyi bir şekilde koku alma duyusuna sahip olduğu için tilki, porsuk gibi hayvanların yanında yaban domuzlarının da izini sürdüğü söylenmektedir. Ayrıca Dachshund cinsi köpek dostlarımız yalnızca avcılıkta değil bazı gösterilerde de kullanılmıştır. İlk olarak kökenleri çok eskiye dayanıldığı söyleniyor. Bunun ana sebebi ise Mısır ülkesinde bazı mezarlıklarda bu türe benzeyen köpek resmi ile karşılaşılmasıdır.

Dachshund Cinsi Köpek Karakter Özellikleri Nasıldır?

Bunu duyduğunuza çok şaşıracaksınız ama zamanında Picasso'nun da sahiplenmiş olduğu Dachshund cinsi köpek dostlarımız yani bizim Türkiye'de sosis köpek olarak nitelendirdiğimiz bu zeki ırk, sahiplerine karşı son derece bağlıdır. Ayrıca korumacı özellikleri ile de bilinir. Dachshund cinsi köpek dostlarımız çocuklarla da iyi anlaşabilir. Çocuklu ailelerin sahiplenilmesinde sorun çıkarmayabilir. Yine de bu konuda her zaman hem köpek konusunda hem çocuk konusunda dikkatli olmalısınız. Köpeğinizin ne yapacağı belli olmasa da verdiğiniz eğitime göre sosyalleştirmeniz önemlidir. Çocuklarınızı ise köpeklerinize nasıl davranacağı konusunda bilgilendirmelisiniz.

Dachshund Cinsi Köpek Bakımı

Pek de fazla hareket etmeye ihtiyaç duymayan bu tür, gün içinde kısa süreli yürüyüşlere çıkarmanız yeterlidir. Genel olarak vücut yapıları ile alakalı koşmasını ya da zıplamasını gerektirecek egzersizler yaptırmanız Dachshund cinsi köpek dostlarımızın sırtının ağrımasına sebep olacaktır. Rutin veteriner kontorllerini asla unutmamalısınız.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X