Anasayfa

 Köpeklerde Diş Dökülmesi ve Sebepleri

Minik patili dostlarımızın diş ve ağız sağlığı genel olarak genel sağlıkları üzerinde de büyük etki yaratır. Bu sebeple minik, sadık dostlarımızın ağız ve diş sağlığına gereken önlemi kesinlikle göstermemiz gerekiyor. Köpek dostlarımız için diş sağlığı, konforlu ve sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri adına çok önemlidir. Ancak bazı durumlarda, köpeklerde diş kaybı sorunu yaşanabilir. Diş kaybının nedeni tespit edilerek tedavi edilmesi önemlidir çünkü bu sorun köpek dostlarımızın ağız ve sindirim sağlığı üzerinde olumsuz etkilere sahip olabilir. Herhangi bir sorun ile karşılaştığımızda kesinlikle vakit kaybetmeden veteriner hekime gitmemiz gerekebilir. 

Köpeklerde Ağız ve Diş Sağlığı Nedir?

Köpek dostlarımızın ağız kısımları unutulmamalıdır ki en önemli bölgelerinden bir tanesidir. Ağız ve diş sağlığı eksik köpek dostlarımızın sağlıklı olduğunu söylemek de zor olur. Diş problemi yaşayan köpek dostlarımızın beslenme problemi de yaşayabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Özellikle yeteri kadar beslenme ihtiyaçlarını karşılayamayabilirler. Bu durum da minik patili dostlarımızın genel sağlıkları konusunda olumsuz etkilere sebebiyet verebilir. Bundan dolayı her köpek sahibinin köpek dostlarının ağız ve diş sağlığı konusunda en iyi şekilde özen göstermesi gerektiği anlaşılmaktadır.

Diş kaybının ana sebebi arasında en yaygın olanı diş çürümesi, diş eti hastalıkları, travmalar ya da yaşlılık sayılabilir. Diş çürümesi, köpek dostlarımızın dişindeki plan ya da tartar birikimi sebebi ile ortaya çıkmaktadır. Bu birikimler, bakterilerin diş minesine nüfuz etmesine ve çürük oluşturmasına sebebiyet verebilir. Köpek dostlarımızın çürükleri ağız kokusu, diş eti iltihabı ya da ağrıya sebebiyet verebilr. Diş eti hastalıkları da köpek dostlarımızda diş kaybına sebep olabilir. Diş etinde gevşebe olabilir. Bu durumda derhal bir tedavi gerekebilir ve diş kaybı önlenebilir.

Yetişkin Köpeğim Var. Dişi Dökülüyor, Normal mi?

Diş değişimi dönemlerinı çoktan bitirmiş olan bir köpek dostlarımızın tekrar dişlerinin dökülmesi elbette normal bir durum olamaz. Bu sebeple vakit kaybetmeden veteriner hekime götürmenizi öneriyoruz. Aksi durumda var olan sorun çok daha fazla büyüyebilir. Diş kaybı sayısında da gözle görülür artış yaşanabilir. Eğer yetişkin köpek dostlarımızda diş dökülmesi var ise bunun ana sebebi çürükten kaynaklı olabilir. Lütfen bu konuya dikkat edelim. Ayrıca ağız içinde oluşan yaralar dahi diş kaybına sebebiyet verebiliyor.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X