Anasayfa

 Evde Yalnız Kalamayan Köpek Cinsleri Hangileridir?

Ev içerisinde yalnız kalamayan bazı köpek cinsleri vardır. Bu köpek türleri evde yalnız kalma konusunda oldukça sorun çıkarabilir. Onları sahiplenirken lütfen bir arada olacağınızı unutmayın. Ev içerisinde yalnız kalamayan köpek dostlarımız genelde mini ırk köpek türleridir. Bazı köpek dostlarımız gibi ev içerisinde yalnız kalmaya alışkın değillerdir. UZun süre ev içerisinde yalnız kalan köpek dostlarımız çiğneme, mobilyaları parçalama gibi yıkıcı davranışlarda bulunabilirler. Çoğu hayvansever "köpeğim evde yalnız kalamıyor. Sebebi ne olabilir?" tarzında sorular sormaktadır. Özellikle de hayvansever olup çalışan kişilerin mustarip olduğu en önemli konulardan bir tanesidir. Bir köpek dostumuz ev içerisinde en fazla 7 saat yalnız kalabilir. Ancak bazı köpek dostlarımız ise 2 saatten fazla yalnız kaldığı zaman strese girebilir. Sizler de "köpeğim evde yalnız kalamıyor. Sebebi ne olabilir?" şeklinde bir soru soruyorsanız köpek dostunuzun yanına yeni bir köpek sahiplenebilirsiniz. Bunun yanında köpek kreşleri de oldukça iyi bir çözüm olacaktır. Köpek bakıcısı ise siz evde yokken minik patili dostunuzla ilgilenecektir. Bunlar birkaç farklı çözüm önerisidir.

Evde Yalnız Kalamayan Köpek Cinsleri Hangileridir?

Köpek sahiplenme sürecine girdiyseniz yalnızca onların sevimliliğine bakmak çok yanlış bir tutumdur. Köpek dostlarımızın eve ayak uydurabiliyor olması ve ihtiyaçlarını gidermeniz çok önem arz eder. Bu sebeple köpek sahiplenmeden önce ırka dair genel özellikleri çok detaylı şekilde okumanız gerekir. Ev içerisinde yalnız kalacak ve yalnızlıktan sıkılmayan bir cins sahiplenmeniz sizin için en iyisi olacaktır. Eğer apartman dairesinde oturuyor iseniz havlama eğilimi olmayan köpek cinslerini tercih etmelisiniz.

Toy Poodle

Toy Poodle cinsi köpek dostlarımız evde yalnız kalma konusunda oldukça hassas köpeklerdir. Elbette evde yalnız kalamayan köpek cinslerindendir. Minik patili dostumuz olan Toy Poodle cinsi köpekler, sahibi ve aileyle arasında çok sıkı bir bağ kurmaktadır. Uzun süre evde yalnız kaldığında ayrılık kaygısı taşıyabilir. Toy Poodle cinsi köpek dostlarımız enerjik ve sevecentir. Sürekli oyun oynamak isteyebilir.

Amerikan Pitbull

Amerikan Pitbull cinsi köpek dostlarımız ailesini koruma knusunda çok güçlü köpektir. Görünüşü sayesinde çevredeki insanları korkutabilir. Fakat uzun süre yalnız kaldığında ev içerisini alt üst etmekte en başarılı köpek cinslerindendir.

Bichon Frise

Bichon Frise cinsi köpek dostlarımız yalnız klamaktan en nefret eden köpek türlerinin arasında gelir. Tam kucak köpeği olan Bichon Frise cinsi köpek dostlarımız en iyi yol arkadaşınız olacaktır. İlgi çekmeye bayılan Bichon Frise cinsi köpek dostlarımız kaygı sorunu yaşamaması adına evde yalnız kalmamalıdır.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X